150 ungdommer i masseslagsmål

Gjenger braket sammen i Årnes sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mellom 150 og 200 ungdommer braket sammen i et masseslagsmål i Årnes sentrum på Romerike, natt til mandag.

- Dette er uvanlig. Det var svært ampert. Vi har jo endel småslåssing, men at så mange er involvert på Årnes er vi ikke vant til, sier operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, Bjørn Jahr, til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om bråk klokken 00.20, og brukte to timer på å få roet situasjonen. Det var vakter ved utestedet Backstage som ringte politiet etter å ha mistet kontrollen over situasjonen. Ingen skal være alvorlig skadet i slagsmålet. Fire personer er innbrakt.

Det var to gjenger med norske ungdommer som gikk til angrep på hverandre. Politiet har enda ikke klarlagt hele hendelsesforløpet.

- Noen sier det var en gjeng fra Jessheim som slåss med en gjeng fra Nes, men andre sier det var to gjenger fra Nes. Vi klarlegger nå hva det var som hendte, sier Jahr.

En politimann fikk et slag i ansiktet, og måtte på legevakten.

Det skal ha vært ungdommer sent i tenårene og tidlig i 20-årene som deltok i slagsmålet. Fire personer er anholdt - to 19-åringer, en 22-åring og en 23-åring.

- 1. juledag en festdag

Politiet måtte skaffe ekstrapersonell da de fikk beskjed om hvor mange som var involvert i slagsmålet.

- Vi stilte med fire patruljer fra vårt distrikt, og vi fikk kalt inn to som hadde fri for å feire jul. I tillegg fikk vi bistand av en patrulje fra Hedmark og en cellebil, opplyser Jahr.

Ifølge Jahr har politiet hatt problemer med gjenger i distriktet tidligere, men det skal ha vært rolig det siste året. Hendelsen natt til 2. juledag endrer dette bildet.

- På Romerike har det blitt sånn at 1. juledag har blitt en festkveld da alle skal ut. Restauranter selger til og med billetter til arrangementene for å begrense tilgangen. Det er særlig de siste par årene vi har sett denne utviklingen. Vi må vurdere om vi skal styrke bemanningen i fremtiden, etter nattens hendelser, sier Jahr.