150 væpnede aksjoner mot gjengmiljøet

400 personer ransaket og 100 pågrepet. Nå får politiet penger til å fortsette jaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 15. september har politiet gjennomført 150 væpnede aksjoner mot gjengmiljøet i og rundt hovedstaden. 400 personer er ransaket og 100 er pågrepet. Nå får politiet penger til å fortsette jaken.

Nå utsettes de pakistanske gjengene for samme trykk fra politiet som det profesjonelle ransmiljøet opplevde etter NOKAS-ranet, skriver Aftenposten.

Politifolk fra fire politidistrikter deltar i innsatsstyrken, som er ledet av Oslo-politiet. De har fulgt gjengmedlemmene døgnet rundt i samarbeid med blant annet Økokrim og Kripos.

Prosjektleder Eirik Jensen i Oslo-politiet sier de siden starten 15. september har gjennomført 150 væpnede aksjoner. 400 personer er visitert og 100 er pågrepet. 12 skytevåpen er beslaglagt, i tillegg til tre kniver. Det er også tatt beslag i et kilo kokain, 3,5 kilo hasj, en del heroin og piller.

- Vi mener dette er en måte å måle resultater på. Gjengmedlemmer tas ikke så ofte med våpen og narkotika. De er blitt mer forsiktige, konstaterer politiinspektør Iver Stensrud overfor Aftenposten.

- Det er ikke tvil om at gategjengene har utviklet seg til tunge kriminelle nettverk og vi mener det er viktig at vi nå får ekstra midler til fortsatt innsats i 2007, sier Stensrud.

Og jakten på A- og B-gjengen fortsetter i 2007. Politidirektoratet (POD) åpner pengesekken slik at trykket mot de kriminelle nettverkene kan opprettholdes.

Ifølge assisterende politidirektør Odd Berner Malme er erfaringene etter to og en halv måneds innsats så gode at de ikke kan stoppe nå.

SKUDDENE PÅ AKER BRYGGE: To menn ble i august i fjor skutt og skadet av rivaliserende gjengmedlemmer på Aker Brygge i Oslo. Sidene skuddene falt har politiet i og rundt hovedstaden trappet opp kampen mot gjengkriminaliteten. Foto: Scanpix
SKUDDENE PÅ AKER BRYGGE: To menn ble i august i fjor skutt og skadet av rivaliserende gjengmedlemmer på Aker Brygge i Oslo. Sidene skuddene falt har politiet i og rundt hovedstaden trappet opp kampen mot gjengkriminaliteten. Foto: Scanpix Vis mer

(©NTB)

150 væpnede aksjoner mot gjengmiljøet