150 væpnede aksjoner mot gjengmiljøet

400 personer ransaket og 100 pågrepet. Nå får politiet penger til å fortsette jaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Siden 15. september har politiet gjennomført 150 væpnede aksjoner mot gjengmiljøet i og rundt hovedstaden. 400 personer er ransaket og 100 er pågrepet. Nå får politiet penger til å fortsette jaken.

Nå utsettes de pakistanske gjengene for samme trykk fra politiet som det profesjonelle ransmiljøet opplevde etter NOKAS-ranet, skriver Aftenposten.

Politifolk fra fire politidistrikter deltar i innsatsstyrken, som er ledet av Oslo-politiet. De har fulgt gjengmedlemmene døgnet rundt i samarbeid med blant annet Økokrim og Kripos.

Prosjektleder Eirik Jensen i Oslo-politiet sier de siden starten 15. september har gjennomført 150 væpnede aksjoner. 400 personer er visitert og 100 er pågrepet. 12 skytevåpen er beslaglagt, i tillegg til tre kniver. Det er også tatt beslag i et kilo kokain, 3,5 kilo hasj, en del heroin og piller.

- Vi mener dette er en måte å måle resultater på. Gjengmedlemmer tas ikke så ofte med våpen og narkotika. De er blitt mer forsiktige, konstaterer politiinspektør Iver Stensrud overfor Aftenposten.

- Det er ikke tvil om at gategjengene har utviklet seg til tunge kriminelle nettverk og vi mener det er viktig at vi nå får ekstra midler til fortsatt innsats i 2007, sier Stensrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer