Rettssaken mot Eirik Jensen

150 vitner kalt inn til ankesaken: - Tingretten forsto ikke informantvirksomheten

Eirik Jensen føler seg bedre forberedt til denne rettssaken. Denne gangen har han lest saksdokumentene, det orket han ikke forrige gang.

PÅ VEI INN i RETTEN: Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre er klare for den avgjørende runden i retten. Foto: Nina Hansen
PÅ VEI INN i RETTEN: Eirik Jensen og samboeren Ragna Lise Vikre er klare for den avgjørende runden i retten. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var en kampklar Eirik Jensen som gikk inn i tinghuset i Oslo før rettssaken mot ham og Gjermund Cappelen startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

- Jeg er spent. Det er som flere har sagt at dette er siste runde, og det gjør at man blir litt preget av stunden, sa Jensen til Dagbladet.

Jensen føler seg bedre forberedt denne gangen enn før rettssaken i tingretten.

- Nå har jeg har lest saksdokumenter, det hadde jeg ikke i forrige runde. Det bar vel min opptreden preg av. Og jeg var ikke mentalt til stede. Den situasjonen med pågripelse, varetekt og mediastyr, var uhyre tung, sa Jensen.

- Kjemper for livet

Den tidligere politilederen gikk inn til retten sammen med samboeren Ragna Lise Vikre. Hun mener også at Jensen er bedre forberedt nå.

- Jeg ser fram til saken. Eirik skal inn nå og kjempe for livet sitt de neste månedene. Jeg mener han er i bedre psykisk forfatning nå. Han var ikke i særlig god form i tingretten, det mener jeg er vesentlig bedre denne gangen, sa Vikre til Dagbladet før retten ble satt.

I helga la Jensen og Vikre ut en melding på støttegruppa for Jensen på Facebook, hvor de skrev at de mente det var ting som ville framstå i et litt annet lyst i denne rettsrunden. Jensen ønsket i går ikke å kommentere hva dette er konkret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer