1500 flyktninger kjempet seg forbi makedonsk grensepoliti

Unntakstilstand og opprørspoliti satt inn for å unngå at migranter kommer inn i landet.

FLYKTNINGER: Mange flyktninger har ventet i flere dager i grenseområdet mellom Hellas og Makedoina. Foto:REUTERS/Ognen Teofilovski
FLYKTNINGER: Mange flyktninger har ventet i flere dager i grenseområdet mellom Hellas og Makedoina. Foto:REUTERS/Ognen Teofilovski Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stadig flere migranter ankommer grensen mellom Hellas og Makedonia til fots, og flere tusen migranter og flyktninger har prøvde å komme seg forbi politisperringene.

Nå er alle de 1500 flyktningene og migrantene som har forsøkt å komme seg over grensen fra Hellas til Makedonia i kveld, inne i landet, melder AFP.

Tidligere i dag har flere tusen migranter og flyktninger presset seg forbi politisperringene på grensa mellom Makedonia og Hellas.

Unntakstilstand Etter at Makedonia erklærte unntakstilstand og sperret grensene torsdag, har mange flyktninger ventet i flere dager i grenseområdet i håp om å komme seg inn i landet, og nordover i Europa fra Hellas.

Unntakstilstanden ble innført etter at det oppsto kaotiske og farlige situasjoner på en lokal jernbanestasjon, der tusener forsøkte å komme seg om bord i et tog til Serbia.

Barn ble dytter inn gjennom togvinduene, og voksne kjempet for å presse seg inn gjennom de smale togdørene

Syriske flyktninger Flere tusen mennesker fra Midtøsten, Afrika og Asia, blant dem flere Syria-flyktninger, tilbrakte en kald natt i ingenmannsland etter at unntakstilstanden straks lukket grensepasseringen ved den makedonske byen Gevgelija.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.