Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

1500 mennesker savnet etter tornadoens herjinger

117 mennesker er funnet omkommet i den lille byen Joplin i USA.

ENORME ØDELEGGELSER: 1500 mennesker er ikke gjort rede for etter tornadoens herjinger gjennom den lille byen Joplin søndag. Foto: REUTERS/Ed Zurga/Scanpix
ENORME ØDELEGGELSER: 1500 mennesker er ikke gjort rede for etter tornadoens herjinger gjennom den lille byen Joplin søndag. Foto: REUTERS/Ed Zurga/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter tornadoens herjinger gjennom den lille byen Joplin i Missouri i USA er 117 mennesker så langt funnet omkommet.

Men det som bekymrer enda mer i den lille byen med bare 49 000 innbyggere, er at så mange som 1500 mennesker ikke er gjort rede for ennå.

Tallet opplyses av kaptein Robert Daus i Maryland branndistrikt til avisa The New York Times i kveld.

Håp Det søkes nå febrilsk i ruinene etter flere overlevende i byen. Tornadoen er den dødeligste i USA på mer enn 60 år.

Man har fremdeles gode håp om å finne de 1500 i live. All kommunikasjon i byen er nede og mange av de som flyktet fra tornadoen kan ha problemer med å kontakte familie eller myndigheter, melder avisa.

Rundt 500 mennesker er skadet. Tornadoen rev med seg cirka 30 prosent av bygningsmassen i byen.

Regn og vind har vanskeliggjort letearbeidet, men man utnyttet de få timene med opphold som var tidligere i dag. Det er ventet mer dårlig vær framover.

- Vi forventer noen voldsomme stormer over Kansas og Oklahoma i dag. De vil ta med seg regn, hagl og muligens kan det oppstå tornadoer som kan komme innover Joplin-området i ettermiddag, sier Doug Cramer, meteorolog ved National Weather Center.

- Denne værtypen er veldig gunstig for veldig store tornadoer, sier han.

Obama kommer søndag President Barack Obama er for tiden på statsbesøk i Storbritannia, men uttaler at han følger situasjonen tett og at han vil komme til Missouri på søndag.

- Jeg vil prate med folk som er rammet, med lokale myndigheter om vår responstid og forhåpentlig be med folket og gi dem den støtten jeg kan, sier han.

Guvernøren i den amerikanske delstaten, Jay Nixon, har erklært unntakstilstand og bedt Nasjonalgarden om å komme lokale redningsmannskaper til unnsetning.

Han advarer også folk mot å tro at faren er over.

- Jeg oppfordrer alle innbyggerne i Missourian om å følge godt med på de siste værmeldingene, og følge instruksjonene og advarslene fra redningsmannskapene, da disse dødelige stormene fortsetter å bevege seg over staten, sier han ifølge BBC.

FRIVILIGG: En kvinne som har meldt seg frivillig til å lete etter overlevende ser ut over de store ødeleggelsene i byen. Foto: REUTERS/Eric Thayer/Scanpix
FRIVILIGG: En kvinne som har meldt seg frivillig til å lete etter overlevende ser ut over de store ødeleggelsene i byen. Foto: REUTERS/Eric Thayer/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media