Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15.000 barn rammes fra mandag

Fra mandag vil 15.000 barn være rammet av førskolelærer-streiken, dersom ikke riksmeklingsmann Reidar Webster klarer å finne en løsning på konflikten. Lærerne varsler nye opptrappinger «om ikke lenge».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konflikten er den lengste i offentlig sektor på over 30 år. Lærerlaget frykter at regjeringen vil gripe inn med tvungen lønnsnemnd, og har hatt en lav profil på streiken gjennom sommermånedene.

- Dette har vært en bevisst strategi for å unngå tvungen lønnsnemnd. Forhandlingene hadde ikke et godt utfall, og vi ønsker og må ha et resultat, sier Helga Hjetland.

Norsk Lærerlag tar ut ytterligere 910 medlemmer i streik fra mandag, i tillegg til de 725 medlemmene som allerede har lagt ned arbeidet. Denne sommeren har førskolelærere i Sarpsborg, Skien, Hamar, Lillehammer, Haugesund, Ålesund, Lenvik, Troms fylkeskommune og bydelene Furuset, Kjelsås/Grefsen og Ullern i Oslo streiket.

De nye kommunene som rammes er Fredrikstad, Halden, Bærum, Porsgrunn, Elverum, Harstad, Målselv, Sørreisa, Ørsta, Tysvær og Gausdal. Dessuten blir bydelene Uranienborg/Majorstua, Bjerke, Østensjø og Hellerud i Oslo tatt ut i streik fra mandag. 15.000 barn blir rammet.

Riksmeklingsmann Reidar Webster har innkalt partene til et møte fredag. Streiken hår pågått siden forhandlingene mellom Norsk Lærerlag og Kommunenes Sentralforbund (KS) brøt sammen 26. mai, og er dermed blitt den lengste konflikten i offentlig sektor siden slutten av 60-tallet.

Over hundre foreldre og barn som er rammet av førskolelærerstreiken i Oslo aksjonerte i formiddag utenfor Furuset bydelsadministrasjon.

- Vi vil ha en løsning på streiken som har vart i 11 uker. Nå er vi utslitte og har fått mer enn nok. Bydelsadministrasjonen behandler oss dårlig, og neglisjerer våre henvendelser, sier Gøril Svendsen, leder av aksjonen, til Dagbladet.no

AKSJONERTE: Foreldre som er rammet av førskolestreiken aksjonerte utenfor Furuset bydeladministrasjon i Oslo. Anne Grinna overrakte et protestskriv til Preben Winger, kultursjef i Furuset Bydel.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media