- 15.000 fakturert for ulovlig sms-reklame

Ingen hadde abonnert på tjenesten. Sjekk om du er blitt lurt.

ULOVLIG: Uten å ha bedt om det, har svært mange nordmenn mottatt reklame om lagersalg per sms. Firmaet skal ha fakturert mottakerne fem kroner for å motta meldingen. Illustrasjonsfoto: Sindre Granly Meldalen
ULOVLIG: Uten å ha bedt om det, har svært mange nordmenn mottatt reklame om lagersalg per sms. Firmaet skal ha fakturert mottakerne fem kroner for å motta meldingen. Illustrasjonsfoto: Sindre Granly Meldalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) gikk i går ut med en advarsel til norske mobilkunder. På sin hjemmeside skriver NorSIS at de har fått flere henvendelser fra folk som har mottatt følgende reklametekst per sms:

«Hei! Du mottar denne meldingen fordi du er registrert hos lagersalgnorge.com eller er en av våre partnere. Endelig åpner vi, med fantastiske priser! God handel!»

- Vi har vært i kontakt med dette firmaet. Personen vi snakket med fortalte at reklamemeldingen er sendt til rundt 15 000 nordmenn, sier seniorrådgiver Tone Hoddø Bakaas i NorSIS til Dagbladet.no.

- LovbruddSms-mottakerne som henvendte seg til NorSIS har blitt fakturert med fem kroner på mobilregninga for å motta reklametekstmeldingen. Ingen av dem har aktivt abonnert på tjenesten.

Ifølge NorSIS er det selskapet Carrot Communications som har fått oppdraget med å sørge for at pengene mobilkundene blir belastet for reklame-smsene blir overført lagersalgfirmaet.

- Dette er helt klart lovbrudd, men slik vi oppfatter firmaet, mener de at de har handlet i god tro. Firmarepresentanten vi snakket med sier de har kjøpt navnelister eller telefonlister over nordmenn i utlandet, sier Bakaas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer