150.000 i Tina-dusør

Familie og venner av Tina Jørgensen utlover en dusør på 150.000 kroner til den eller de som gir opplysninger som bidrar til oppklaring av drapet på den 20 år gamle kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kunne kriminalsjef Bjørn Andersen telle opp 40 nye tips som er kommet inn etter at politiet i Stavanger tirsdag offentliggjorde en tegning av to menn.

- Vitner har meldt seg med tips om navngitte personer. Vi har flere enn ett navn på hver av mennene. Disse vil vi etter hvert oppsøke, sier Andersen til NTB.

Glad for respons

Kriminalsjefen understreker samtidig at det ikke er sikkert at noen av de navngitte personene har noe med Tina-saken å gjøre, og at tegningen er basert på en enkelt vitneforklaring.

- Vi er veldig glade for responsen. Samtidig som vi vil drive konkret etterforskning opp mot de navngitte personene, fortsetter vi med analysearbeidet om hva som skjedde 24. september i fjor, da Tina Jørgensen forsvant fra Stavanger sentrum, opplyser Andersen.

Nå håper han at dusøren på 150.000 kroner setter ytterligere fart i tipsflommen.

- Dusøren er reist av Tinas familie og venner. Pengene kan bli utbetalt i sin helhet, eller den kan bli delt mellom flere tipsere, avhengig av tipsets nytteverdi i etterforskningen, sier kriminalsjef Andersen.

«Godt gjemt»Tegningen som politiet gikk ut med tirsdag denne uken, viser en situasjon fra Støperigaten i Stavanger. Den er laget på bakgrunn av en samtale som et vitne overhørte kort tid etter at Tina Jørgensen forsvant i 24. september september i fjor.

Vitnet meldte seg for politiet da Tina ble funnet drept 26. oktober. Kvinnen skal ha hørt en av mennene si «Ikke vær redd, hun er godt gjemt».

Samme styrke

Kriminalsjef Bjørn Andersen sier til NTB at etterforskningen av Tina-drapet fortsetter med samme styrke som tidligere.

- Vi har mellom 25 og 30 etterforskere på saken. Det er stort sett den samme gruppen vi har hatt hele tiden. Dette har vist seg hensiktsmessig, og derfor blir gruppen heller ikke utvidet som et resultat av de mange tipsene som nå kommer inn, sier han.

Politiet i Stavanger har foretatt over 1.200 avhør etter at den 20 år gamle Tina Jørgensen forsvant.

(NTB)

UTLOVER DUSØR: Tinas familie og venner utlover dusør i håp om å få en oppklaring.