STYRTET: Bildet viser noen av flyene i flåten til det statlige jemenittiske flyselskapet Yemenia på Sanaa-flyplass. 
Et Airbus A310 fra selskapet har i natt styrtet i Indiahavet. Arkivfoto:  AFP PHOTO/FILES/Khaled FAZAA REUTERS/Thomas Noack
STYRTET: Bildet viser noen av flyene i flåten til det statlige jemenittiske flyselskapet Yemenia på Sanaa-flyplass. Et Airbus A310 fra selskapet har i natt styrtet i Indiahavet. Arkivfoto: AFP PHOTO/FILES/Khaled FAZAA REUTERS/Thomas NoackVis mer

153 personer savnet etter Airbus-ulykke

Flyet var minutter fra landing da det styrtet i Indiahavet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Et fly fra det jemenittiske flyselskapet Yemenia med 153 personer om bord har styrtet i Indiahavet i nærheten av øystaten Komorene.

Flere lik er observert flytende i vannet, skriver Reuters. Også bensinrester er sett i vannet utenfor Komorene.

Nyhetstjenesten BNO har meldt om at flyet skal være funnet ved kysten av Indiahavet. Det skal ha blitt observert vrakdeler.

- Vrakdeler fra flyet er funnet rundt seks minutter fra flyplassen, opplyser en talsmann for myndighetene.

Det skal ha blitt funnet omkomne i sjøen utenfor Komorene, ifølge jemenittiske luftfartsmyndigheter. Det er ennå uvisst hvor mange det dreier seg om. Det blir understreket at det er for tidlig å si om noen har overlevd flystyrten, skriver Reuters.

Ibrahim Kassim, fra luftsikkerhetstjenesten Asecna, sier til Sky News at flyet styrtet fem til ti kilometer fra kysten.

- Vi tror flyet styrtet mens det forberedte seg på å lande, sier Kassim.
En FN-talsmann sier til Sky News at kontrolltårnet i Moroni mistet kontakten med flyet idet det gikk inn for landing. To franske militærfly og et fransk skip skal ifølge Reuters ha reist fra øyene Mayotte og Reunion for å lete etter flyet.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal de fleste av passasjerene være innbyggere på Komorene, som var på vei hjem fra Charles de Gaulle-flyplassen i Paris. De reisende byttet fly i Jemen, før de fortsatte i retning Morini. Et kriseteam er allerede begynt å jobbe på Charles de Gaulle.

Sky News melder om at det var 66 franskmenn ombord..

- Vi vet ikke om det er overlevende, sier Idi Nadhoim, visepresident på Komorene til Reuters.

De tre øyene som utgjør Komorene ligger rundt 300 kilometer nordvest for Madagaskar. Ulykken skjedde ifølge visepresidenten tidlig tirsdag morgen.

Flyet var på vei til Moroni, hovedstaden på Komorene fra den jemenittiske hovedstaden Sanaa da  det styrtet rundt en time før det nådde fram til reisens mål, opplyser flyselskapet til CNN. Det skal ha vært 142 passasjerer om bord, samt 11 ansatte.

Flertallet av passasjerene om bord Airbus A310-flyet kom fra Komorene, sier en talsmann for Sanaas internasjonale flyplass til TV-kanalen. I tillegg hadde flyet en besetning på elleve. Det er ingen umiddelbar forklaring på flystyrten.

Sommerferien startet i Frankrike i dag, og det skal ifølge AP ha vært flere familier ombord.
Andre Airbus-ulykke på en måned
Det er den andre ulykken med et Airbus fly på en måned. Natt til 1. juni styrtet Air Frances Airbus A330 i havet utenfor kysten av Brasil. Alle de 228 personene om bord antas døde. Årsaken til flystyrten er under etterforskning.

Det var meldt dårlig vær da flyet skulle lande.

Tre av passasjerene skal ha vært babyer.

- Vi har fremdeles ingen informasjon om årsaken til flystyrten, sier talsmann for flyselskapet Mohammad al-Sumari til Reuters.

Han regner med at flyet styrtet i innflygingsfasen til Moroni.

- Det var dårlig vær, sterk vind og høye bølger på havet. Vinden på land ble målt til 61 kilometer i timen. Det kan også ha vært andre grunner, sier al-Sumari.

I SORG: Venner og familie av passasjerene på Airbus flyet som styrtet i Indiahavet ved Komorene. REUTERS/Gonzalo Fuentes
I SORG: Venner og familie av passasjerene på Airbus flyet som styrtet i Indiahavet ved Komorene. REUTERS/Gonzalo Fuentes Vis mer