156 evakueret fra grunnstøtt charterbåt

156 personer ble i kveld evakuert da charterbåten MS Akerø gikk på grunn utenfor Holmen Fjordhotell på Nesbru i Indre Oslofjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En person er lettere skadd.

- Vedkommende har pådratt seg en skade i kneet. I tillegg er flere andre oppskaket og har ytret ønske om å få snakke med helsepersonell. Bærum legevakt er derfor varslet og er i beredskap, forteller vaktsjef Per Berntsen ved Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

En politibåt kom raskt til og startet evakueringen. Det skal også ha vært flere andre båter i området.

Ved 21.45-tiden var alle passasjerene evakuert og tatt inn på land på Holmen brygge.

Udramatisk

Båten står på et skjær ikke langt fra Holmen Fjordhotell. Etter grunnstøtingen trakk passasjerene opp på dekk og mange iførte seg redningsvester.

Ifølge øyenvitner NTB har snakket med virket situasjonen temmelig udramatisk.

Båten skal være skadet, men det skal ikke være noen fare for at den skal synke. Ifølge Hovedredningssentralen for Sør-Norge ligger MS «Akerø» rundt 500 meter fra land. Været er godt i området.

Politiet ble varslet om grunnstøtingen ved 20.30-tiden fredag.

- Det er nå bestilt busser som skal frakte passasjerene tilbake til Oslo, forteller vaktsjef Berntsen like før klokken 22.

Selskapsbåt

MS «Akerø» skal være det største i cruisefart i Oslofjorden, opplyser selskapet Charterbåtene-Sunrise, som eier «Akerø». Charterbåten har ifølge selskapet vanligvis 100-350 gjester om bord.

Båten er utstyrt med danseplass, salonger og barer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer