Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16- og 18-åring tiltalt for voldtekt av jente (15). - Jeg prøvde å si nei. Det gikk ikke. Det var to gutter som var helt sikre på hva de ville ha

Tiltalt for voldtekt og ran.

ÅSTEDET: 16- og 18-åringen er tiltalt for å ha voldtatt ei 15 år gammel jente på et rom på Anker hotell i Storgata i Oslo. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten / NTB scanpix
ÅSTEDET: 16- og 18-åringen er tiltalt for å ha voldtatt ei 15 år gammel jente på et rom på Anker hotell i Storgata i Oslo. Foto: Ingar Storfjell / Aftenposten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rettssaken mot en 16- og 18-åring som er tiltalt for grov voldtekt og grovt ran startet i Oslo tingrett i dag. 

Retten fikk først høre vitnemålet til en 17 år gammel Narvesen-ansatt jente som ble voldtatt av den tiltalte 16-åringen søndag 29. november i fjor. Så fikk retten se opptaket av avhøret av en 15 år gammel jente som de to er tiltalt for å ha voldtatt på et rom på Anker hotell i Oslo natt til 2. desember i fjor. 

- Det startet med at de prøvde å ta på meg. Jeg sa: «Slutt, bare gi faen, liksom». Det var et par ganger de hørte på meg, men de startet igjen fem minutter etterpå, sier hun i opptaket. 

- Maste, maste og maste Avhøret ble gjort på barnehuset i Oslo, og jenta slipper å møte i retten fordi hun er så ung. I avhøret sier hun at hun kjente den ene av de tiltalte litt fra før, og at de hadde invitert henne til å røyke hasj med dem på hotellrommet. Hun sier det var grei stemning og at de spiste mat sammen, før de begynte å nærme seg henne. 

- De maste, maste og maste og tok på meg og sånn. Det holdt på ganske lenge, enten at de tok på meg eller prøvde på noe, sier hun. Hun sier hun sa «dere skal ikke voldta meg eller noe?». 

- Da sa de nei. Han ene sa: «Hvis vi skulle gjort det ville vi tatt kvelertak eller noe», og så viste han det på meg, sier hun .

«Klappet til henne» Jenta sier tiltalte holdt rundt halsen hennes «mye lenger enn han behøvde». Hun sier hun ble dyttet ned på senga, og at de «klappet til henne» da hun ikke ville suge dem. 

- Jeg var så ukomfortabel og redd, de sa så mye slemt. Jeg tenkte at hvis jeg sugde en av dem, så ville de gi seg og ikke slå meg. Så jeg gjorde det med den ene i to sekunder. Da følte jeg at det var feil. Men de sa: «Du skal fortsette». Jeg prøvde å dra meg unna. Men det gikk ikke. Det var to gutter som var helt sikre på hva de ville ha, sier hun. 

Begge de to tiltalte nekter straffskyld for å ha voldtatt jenta, og mener hun hadde frivillig sex med dem. Jenta sier hun sa tydelig nei, og at det gjorde veldig vondt da hun ble voldtatt. 

- Til slutt bare gråt jeg lydløst, sier hun. 

- Vil ikke at det skal skje med flereJenta var sammen med de to guttene da de ble pågrepet på dagtid 2. desember. Da var de etterlyst etter voldtekten og ranet på Narvesen i Bogstadveien et par dager tidligere, og ble pågrepet etter at de ble gjenkjent av vektere fra Securitas. Jenta sier hun var i en slags sjokktilstand etterpå. 

- Jeg tenkte at det ikke kunne ha skjedd. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke gikk. Først tenkte jeg at det som skjedde ikke var noe stort. Men så skjønte jeg mer av det som hadde skjedd. At det ikke var riktig. At nei betyr nei. Jeg vil ikke at det der skal skje med flere jenter. 

Den tiltalte 18-åringen er fra Afghanistan og kom til Norge som åtteåring. 16-åringen er folkeregistret som innvandret fra Tanzania. 16-åringen har sittet i varetekt fram til rettssaken, mens 18-åringen er plassert på en institusjon. 18-åringen er ikke tiltalt for voldtekt av den 17 år gamle Narvesen-ansatte jenta, men erkjenner at han deltok i ranet av kiosken. 

De to er også tiltalt for ransforsøk mot en Narvesen-kiosk på Oppsal i Oslo tidligere på dagen 29. november i fjor.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart