16 000 soldater fra 15 land samles som planlagt i Nord-Norge neste uke

- Cold Response 2014 påvirkes ikke av konflikten mellom Russland og Ukraina.

NORSK ØVELSE: Cold Response 2014 er en norsk øvelse, hvor Norge inviterer nasjoner for å øve på høyintensive kriseoperasjoner under krevende vinterforhold. Øvelsen pågår fra 7.-21. mars, men hovedaktiviteten skjer i tidsrommet 12. til 19. mars. Foto: Forsvarets mediesenter
NORSK ØVELSE: Cold Response 2014 er en norsk øvelse, hvor Norge inviterer nasjoner for å øve på høyintensive kriseoperasjoner under krevende vinterforhold. Øvelsen pågår fra 7.-21. mars, men hovedaktiviteten skjer i tidsrommet 12. til 19. mars. Foto: Forsvarets mediesenter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Cold Response 2014 er en øvelse som involverer alle forsvarsgrenene og som gjennomføres i Norge annet hvert år. Målet er å trene på krisesituasjoner under krevende vinterforhold.

Øvelsen starter fredag denne uka, og varer til 21. mars, oppgir forsvaret på sine nettsider.

Den pågående konflikten mellom nabolandet Russland og Ukraina, vil verken påvirker eller prege øvelsen. Det oppgir pressetalsmann ved Forsvarets operative hovedkvarter, Ivar Moen overfor Dagbladet.

- Det vil ikke endre øvelsen. Dette en øvelse som er blitt planlagt i lang tid, og den vil gjennomføres i henhold til planleggingsprosessen, sier Moen.

- En provokasjon Under forrige Cold Response-øvelse i 2012 uttalte flere russiske eksperter at øvelsen kunne oppfattet som en provokasjon.

- Øvelsen kunne like godt ha vært holdt på Canadisk territorium, uttalte Vladimir Yevseyev fra senteret for internasjonal sikkerhet ved Institute of Global Economy and International Relations ifølge Barentsobserver.

- Likevel, øvelsen blir holdt i Norge og Sverige, nært grensen til Russland. Det kan dermed bli sett på som en provokasjon. Russland har all grunn til å være bekymret, sa Yevseyev videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer