Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 600 personer i politiets DNA-register

Økte med 40 prosent på et år.

- VELLYKKET REFORM:  Avgangsstudentene Hanne Bergum og Knut-Ove Kvarme sikrer spor i en åstedsleilighet på Politihøgskolen mens justisminister Knut Storberget ser på. Storberget fikk en oppdatering om status på DNA-prosjektet da han besøkte Politihøgskolen, åtte måneder etter at DNA-reformen ble innført. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
- VELLYKKET REFORM: Avgangsstudentene Hanne Bergum og Knut-Ove Kvarme sikrer spor i en åstedsleilighet på Politihøgskolen mens justisminister Knut Storberget ser på. Storberget fikk en oppdatering om status på DNA-prosjektet da han besøkte Politihøgskolen, åtte måneder etter at DNA-reformen ble innført. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

16.600 personer er nå registrert i politiets DNA-register. Antall søkbare personer i registeret har økt med 40 prosent i løpet av det siste året.


1. september var det ett år siden den nye DNA-lovgivningen åpnet for utvidet adgang til å registrere personer i dette registeret. Nær 3.000 politifolk landet rundt har fått opplæring i å sikre biologiske spor fra åsteder, får NTB opplyst i Justisdepartementet.


Før DNA-reformen kunne politiet kun registrere DNA-profilene til dem som var dømt for de mest alvorlige forbrytelsene.


Det er nå i tillegg opprettet et eget etterforskningsregister for registrering av mistenkte.


Registeret omfatter også såkalt hverdagskriminalitet, i tillegg til alvorlige forbrytelser som drap, vold, seksualforbrytelser og narkotikaforbrytelser.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media