16 år for drapet på Hedda

Hassan Samriye Hashin (35).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sogn tingrett har dømt Hassan Samriye Hashin til 16 års fengsel for å ha drept og voldtatt 19 år gamle Hedda Karterudseter, melder NRK Sogn og Fjordane.

Karterudseter ble funnet drept på hybelen på Sogndal folkehøgskole 28. oktober i fjor.

Hashin forlot Sogndal, men ble seinere funnet og arrestert i Nederland. Han har tilstått drapet, men har ikke innrømmet å ha voldtatt henne.

Fikk strengere straff

Aktor hadde lagt ned påstand om 15 års fengsel. Normalt er en tilståelse formildende i forhold til straffeutmålingen. Aktor viste imidlertid til at Hashin rømte og at tilståelsen kom seint.

I dag avsa Sogn tingrett altså en enda strengere straff en aktors påstand.

Hashin forlot Sogndal før Hedda ble funnet drept. Han tok nattbussen til Oslo og klarte å holde seg skjult også etter at drapet ble oppdaget. 

35-åringen ble pågrepet i Nederland i januar etter drøye to måneder på flukt. Han ble arrestert mens han tok ut penger fra en minibank. For familien og for elevene på folkehøgskolen i Sogndal var pågripelsen en lettelse.

Under avhør innrømmet han raskt at han hadde tatt kvelertak på 19-åringen. Hashin mistenkte den norske jenta for å ha truffet andre gutter. Hedda ble drept fordi hun nektet å svare på 35-åringens spørsmål.

DØMT TIL 16 ÅR: Hassan Samriye Hashin har innrømmet å ha drept Hedda Karterudseter.
DREPT: Hedda Karterudseter ble funnet drept på folkehøgskolen i Sogndal.