Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gangsterkrig i Sverige

16 år gamle Ahmed ble skutt ned og drept på gata. Nå tyder mye på at morderne tok feil person

Malmö er en by i sjokk. Folk er redde. 16-åringen skulle ta bussen, til trening da han ble skutt ned og drept med flere skudd.

ÅSTEDET: 16 år gamle Ahmed Obaid fra Malmö ble skutt og drept på en bussholdeplass i Rosengård, bare noen hundre meter fra hjemmet sitt. Nå mener politiprofessor Leif GW Persson at gjerningspersonene kan ha skutt feil person. Her har nærmiljøet samlet seg ved åstedet for å minnes 16-åringen. Foto: Jens Christian / Expressen
ÅSTEDET: 16 år gamle Ahmed Obaid fra Malmö ble skutt og drept på en bussholdeplass i Rosengård, bare noen hundre meter fra hjemmet sitt. Nå mener politiprofessor Leif GW Persson at gjerningspersonene kan ha skutt feil person. Her har nærmiljøet samlet seg ved åstedet for å minnes 16-åringen. Foto: Jens Christian / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Ahmed Obaid, 16 år, fra Rosengård i Malmö drømte om å bli lege. Nå er han død. Skutt ned og drept på bussholdeplassen, bare noen hundre meter fra hjemmet sitt i den belastede innvandrerbydelen Rosengård i Malmö.

Han døde etter å ha blitt truffet av flere skudd. Det siste i skuddet ble avfyrt mot hodet hans.

Politiet i Malmö har bekreftet at Ahmed Obaid var ustraffet, og ikke kjent av politiet. Alt tyder på at morderen har skutt og drept feil person.

Politiprofessor Leif GW Persson sier til den svenske storavisa Expressen:

- De kan ha skutt feil person!

Ikke kriminell

Persson støttes av tidligere överåklagare (førstestatsadvokat) Sven Erik Alheim i Malmö.

- Vi har lenge sagt at før eller seinere vil uskyldige bli rammet. Denne gang kan feil person være skutt, sier den tidligere førstestatsadvokaten.

16 år gamle Ahmed Obaid tilhørte ingen av de kriminelle gjengene i Malmö, og var ukjent for politiet.

FEIL GUTT SKUTT: Politiprofessor Leif GW Persson tror 16-åringen som ble skutt i Malmö ble skutt ved en feil. - De kan ha skutt feil person, mener Persson.  Foto: Jonas Lemberg / Dagbladet
FEIL GUTT SKUTT: Politiprofessor Leif GW Persson tror 16-åringen som ble skutt i Malmö ble skutt ved en feil. - De kan ha skutt feil person, mener Persson. Foto: Jonas Lemberg / Dagbladet Vis mer

Ahmed Obaid skulle på trening og kom til bussholdeplassen. Det ventet to ukjente menn. Vitner har forklart til politiet at 16-åringen først ble skutt i beinet og overkroppen, før de to mennene gikk fra bussholdeplassen.

Kom tilbake

Avisa Sydsvenskan skriver at drapsmannen kort tid etter, kom tilbake til bussholdeplassen og skjøt 16-åringen i hodet. Mens Aftonbladet forteller at drapsmannen deretter skal kommet tilbake, og gjemt seg i folkemassen som hadde samlet seg ved bussholdeplassen. Folk som hadde kommet til forsøkte da å gi førstehjelp til 16-åringen.

Ifølge Expressen er disse opplysningene ikke bekreftet av politiet

Politiet i den sørsvenske storbyen bekrefter derimot at Ahmed Obaid tidligere ikke er kjent av politiet.

Familien til 16-åringen har også forklart til politiet i Malmö at de ikke er kjent med at gutten skal ha vært i konflikt med personer tilhørende det belastede kriminelle miljøet i byen.

Mønsterelev

Ahmed Obaid gikk ut fra Värner Rydénskolan i Malmö i fjor vår. Rektor Fahrud Zejnic beskriver stemningen ved skolen som dempet.

- Vi har nedsatt en krisegruppe, og samarbeider tett med politiet, sier Zejnic. Han beskriver den drepte 16-åringen slik overfor Expressen:

- Det var en gutt som ikke hadde problemer her på skolen. Jeg husker han selv. Han var en av de som gikk på leksehjelp og arbeidet flittig for å få gode karakterer. Han var en vanlig snill gutt.

Skulle bli lege

Ahmed Obaids fetter, Housam Abbas, forteller til SVT at 16-åringen ønsket å bli lege.

- Han drømte om å bli lege. Ahmed hadde vært hjemme og spist etter skolen, og skulle vare ut en time for å trene, før han skulle hjem og lese til en prøve på skolen.

Politiet i Malmö vurderer det lite sannsynlig at drapet på 16 år gamle Ahmed Obaid skyldes konflikter i gjengmiljøet.

- Det er trolig noe annet som ligger bak, sier Lars Förstell, informasjonssjef hos politiet i Skåne.

- Feil person

Politiprofessor Leif GW Persson er forsiktig i sine vurderinger overfor Expressen, men er likevel tydelig på at han tror Ahmed Obaid kan være skutt ved en feiltakelse.

- Han behøver ikke ha noen tilknytning de kriminelle gjengene. Det kan rekke at han har sagt noe, eller at han hadde feil farge på skjorta. Dessuten er det vanlig at kriminelle tar feil, og rett og slett skyter ned og dreper feil person, sier Leif GW Persson.

I Malmö pågår det en bandekrig. Kriminelle bander slåss mot hverandre. Drapet på 16 år gamle Ahmed Obaid er det andre uoppklarte drapet i byen hittil i år.

En rekke drap i Malmö-området de siste åra er ikke oppklart. Svenske medier omtaler minst 12 uoppklarte drap som blir satt i direkte sammenheng med gangsterkrigen i byen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media