Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 år gammel jente skal seile jorda rundt alene

Trosser alle advarsler.

JORDA RUNDT: 16 år gamle Jessica Watson har lagt ut på seiltur mutters alene. Ferden går jorda rundt.  AFP PHOTO / FILES / Greg WOOD
JORDA RUNDT: 16 år gamle Jessica Watson har lagt ut på seiltur mutters alene. Ferden går jorda rundt. AFP PHOTO / FILES / Greg WOOD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En 16 år gammel australsk jente trosser alle advarsler og skal nå forsøke å bli den yngste som noensinne har seilt jorda rundt alene.


Jessica Watson regner med å bruke åtte måneder på ferden, og søndag la hun fra kai i Sydney med seilbåten Ellas Pink Lady.

Erfarne seilere kaller jordomseilingen galskap, og de lokale myndighetene i Queensland ba henne innstendig om å avblåse den farefulle ferden.

Under en prøvetur i september gikk det såpass galt at hun kolliderte med et skip, men den unge seileren insisterte på at dette bare hadde vært en nyttig erfaring.

Den 17 år gamle briten Mike Perham ble i august den yngste som noensinne har fullført en jordomseiling alene, noe han brukte ni måneder på.

En 13 år gammel nederlandsk jente ville også å gjøre et forsøk i august, men hun ble stanset og satt under oppsyn av myndighetene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling