Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16 år gammel jente tiltalt for å ha spredt sexvideo

- Konsekvensene for de fornærmede kan bli veldig store.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel jente må møte i retten etter at hun skal ha filmet to 17-åringer som hadde sex, og spredt videoen på Snapchat.

I desember i fjor skal jenta ha filmet to 17-åringer som hadde sex på en fest i Vestfold. Hun skal ha sendt videoen til flere personer på Snapchat, noe som førte til at klippet ble spredt til en rekke personer, melder NRK.

Siden de fornærmede i saken er under 18 år, er jenta tiltalt for å ha produsert materiale som seksualiserer barn. 16-åringen er også tiltalt for å ha krenket personene hun filmet.

Jentas forsvarer, advokat Johan Gran, ønsker verken å kommentere saken eller hvordan hans klient stiller seg til tiltalen.

Politiadvokat Torunn Hallenstvedt Siqveland sier påtalemyndigheten har lagt seg på betinget fengsel i slike saker, men at det er lite rettspraksis på dette området.

- Konsekvensene for de fornærmede kan bli veldig store. Når bilder eller filmer først er spredt, er de i praksis umulige å få bort, sier politiadvokaten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media