16-årig selvmordsbomber drepte ti i Faryab

Norske styrker har deltatt i hjelpearbeidet i den «norske» provinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 16 år gammel gutt sprengte seg selv i lufta på markedet i en avsideliggende landsby i Khoja Sabz Posh-distriktet i Faryab-provinsen i Afghanistan i dag, melder nyhetsbyrået Reuters.

Mist ti personer skal være drept og 30 skadd i angrepet mot markedet. Blant dem er formann Rahmatollah Turkistani i provinsrådet i Faryab. To av livvaktene hans ble drept i eksplosjonen.

Faryab-provinsen ansees som en «norsk» provins, siden PRT-en ledes av Norge fra basen i Meymaneh. Terrorangrepet omtales som det verste i provinsen noen sinne.

Norsk hjelpearbeid Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Eide ved Forsvarets Operative Hovedkvarter i Bodø opplyser at norske soldater har deltatt i hjelpearbeidet i etterkant av angrepet.

- Hendelsen skjedde klokka 11 i formiddag lokal tid omkring 17 kilometer nord for Meymaneh. Vi har stilt med bombeeksperter og sikringsstyrker, i tillegg har det blitt overført pasienter fra sykehuset til vår PRT-base i Meymaneh, sier Eide til Dagbladet.

Torsdag ble to NATO-soldater drept sør i Afghanistan, opplyser ISAF-styrken. I alt er 619 utenlandske soldater drept i Afghanistan hittil i år.