Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring alvorlig skadd i T-baneulykke

Hang etter vindu flere hundre meter. Hoppet på vogna på feil side ved Østerås stasjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel gutt fra Oslo pådro seg alvorlige hodeskader etter å ha falt av en T-banevogn i fart i Bærum fredag kveld. Ifølge øyenvitner kom gutten for sent til avgang, og kastet seg på vognsettet som var i ferd med å forlate Østerås stasjon i retning Oslo.

16-åringen fikk tak i et av luftevinduene og ble hengende etter dette noen hundre meter før han falt ned i skinnegangen, skriver Budstikka.no.

Flere av guttens venner befant seg inne i vogna og ble vitne til ulykken. Da togsettet stanset ved Lijordet stasjon, løp de tilbake for å se hvordan det gikk med kameraten.

Føreren av vognsettet fortsatte i retning Oslo, trolig uten å være klar over ulykken som var skjedd.

Forklaringen på at togføreren fortsatte kan ha vært at 16-åringen holdt seg fast på venstre side av vognen, ikke på høyre side der inngangsdørene var.

Politiet fikk melding om ulykken rett før midnatt.

– Vi vet ikke hva som skjedde men gutten har hengt utenpå vogna en stund før han falt av, opplyser operasjonsleder Petter Huse i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

– Dette var selvforskyldt. Ingen andre var involvert, sier Huse.

image: 16-åring alvorlig skadd i T-baneulykke

Gutten var ifølge Huse bevisstløs da han ble kjørt til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Ved sykehuset får NTB lørdag morgen opplyst at gutten er innlagt på intensivavdelingen med hodeskader. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

(NTB)

Hele Norges coronakart