16-åring antastet i taxi

Jenta på 16 tok taxi fra Oslo til Skedsmo kommune. Underveis hevder hun å ha blitt antastet av sjåføren. I dag leverte hun en anmeldelse for utuktig handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet uttalte i dag tidlig at jenta hevdet å ha blitt voldtatt. Under avhørene kom det imidlertid fram at hun verken var utsatt for voldtekt eller voldtektsforsøk, men at sjåføren skal ha forgrepet seg mot henne på annen måte.

- Hun leverte i dag en anmeldelse av utuktig handling, sier politiinspektør Irlin Irgens ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Jenta har ifølge Irgens gitt et signalement av både bil og sjåfør, men politiet vil foreløpig ikke gå ut offentlig med disse opplysningene.

Politiet vil kontakte drosjeselskapene i Oslo og omegn for å be om hjelp i etterforskningen.

- Vi vet ikke om jenta tok pirattaxi, eller om hun satt på med en sjåfør fra et av de etablerte taxi-selskapene, sier sjef for etterforskningsavdelingen ved Romerike politidistrikt, Odd Egil Thoresen.

Jenta kontaktet selv politiet like over klokka 04.30 i natt. Hun hevdet at hun like før hadde blitt utsatt for seksuelle overgrep i forbindelse med en drosjetur.

- Nå tar vi de avhørene vi kan få gjort. Vi snakker med jenta selv, og med et vitne som som befant seg i nærheten av stedet der jenta ble sluppet av, sier Thoresen til Dagbladet.no.

Jenta har vært til legeundersøkelse.

Politiet har ingen siktet eller mistenkte i saken, og Thoresen sier at han har full tillit til at jenta forteller om et reelt overgrep.

- Vi jobber for fullt med å få kontakt med drosjesjåføren, og håper på hjelp fra drosjeselskapene, sier Thoresen til Dagbladet.no.

Natt til 15. oktober ble en 19 år gammel kvinne voldtatt av tre menn under en drosjetur. Kvinnen har forklart at hun brutalt ble revet ut av bilen hun satt i, før hun ble kastet inn i en ny bil og voldtatt av de tre mennene. Ingen er pågrepet i saken.