16-åring banket opp i klasserommet

Sjokkerte medelever ble vitne til at en guttegjeng braste inn i skoletimen og banket opp 16-åringen fra Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gjengen på sju-åtte ungdommer hindret klassens lærer i å gripe inn mens de dengte løs på 16-åringen. Eleven ble slått flere ganger før gjengen forlot 10. klasse ved Cicignon barne- og ungdomsskole i Fredrikstad på tirsdag.

Ifølge Fredrikstad Blad skal et privat hevnoppgjør ligge til grunn for voldsepisoden.

Sjokkert

- Dette er fullstendig uakseptabelt. Jeg har aldri opplevd maken, sier rektor Iacob Nordby til avisa.

Skolens ledelse ser med stort alvor på saken, og har orientert Fredrikstads kommuneadvokat og skolesjef. Skolen har også politianmeldt gjengen. I en skriftlig redegjørelse til 16-åringens foreldre understreker skolen at klasserommet uansett skal være et trygt sted for elevene.

- Vi vil ikke ha amerikanske tendenser, hvor det er nødvendig med vektere som patruljerer skolegården. Derfor var vi heller aldri i tvil om at forholdet måtte anmeldes, sier rektor.

- Vet hvem de er

I anmeldelsen legges det vekt på at gjengen utsatte 16-åringen for vold, og at de hindret læreren fysisk i å gripe inn.

Også eleven som ble banket opp har på eget initiativ gått til anmeldelse av gjengen, som kom fra andre ungdoms- og videregående skoler i Østfold.

- Vi mener å ha en god oversikt over hvem de involverte er, og vi har allerede vært i kontakt med skolene hvor de går, sier Iacob Nordby til Fredrikstad Blad.

Rektoren forventer nå at rektorene på disse skolene tar saken på alvor, og griper inn overfor ungdommene.

16-åringen kom ikke alvorlig til skade. Ifølge Fredrikstad-politiet skal de nå gå i gang med å avhøre eleven, læreren og medelevene.