16-åring beskutt i Malmö

Kjørte moped, så ble han beskutt med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Det siste året har mellom 10 og 15 personer av utenlandsk opprinnelse blitt beskutt i Malmö. Politiet frykter at en person med rasistiske motiver står bak skuddene.

I formiddag ble nok en person beskutt i Malmö.

- En mann har siktet på en 16-åring med en pistolliknende gjenstand og skutt ett eller flere skudd, men bommet, sier Sofie Österheim fra skånepolitiet, til Aftonbladet.

Politiet kobler foreløpig ikke skuddene til «den nye Lasermannen» som de frykter står bak rekken med angrep tidligere. Fra august 1991 til 92 skjøt en som ble kalt «Lasermannen» elleve innvandrere i Stockholm. Han drepte en av dem, mens flere ble hardt skadd. Det svenske samfunnet frykter nå at de har et nytt tilfelle med en person som forsøker å drepe innvandrere.

16-åringen kom kjørende på moped da han ifølge politiet så en person sikte på ham med en pistolliknende gjenstand. Gutten ble redd og kjørte fra stedet.

- Det er for tidlig å gjøre noen koblinger med andre saker. Vi har teknikere på stedet som leter etter spor, sier politiets vakthavende, Calle Persson.

Malmöpolitiets informasjonssjef, Lars Håkan Lindholm, mener beskytningen av 16-åringen bryter med de andre sakene.

- Dette er en veldig ung gutt og det er midt på dagen. Riktignok har 16-åringen innvandrerbakgrunn, men han er ikke farget. Dette bryter med mønsteret fra de tidligere sakene.

En skole som ligger like i nærheten av der skuddene falt, holder nå ungene inne.

- Vi holder barna inne til foreldrene kommer, sier rektor Carina Adelsgård, til Aftonbladet.

Politiets hundepatruljer jakter nå gjerningsmannen.