Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring ble årets ansikt

Hun ble 16 år søndag. Du har aldri sett henne før, men det vil nok forandre seg: for Elena Margarita Sørholt fra Hobøl er «Årets ansikt» i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I januar reiser hun til Florida for å konkurrere med 50 andre ansikter på lange modellkropper om å bli «Supermodel of the World 1996». Og deretter er det vel rett ut til ulvene i den internasjonale modellbransjen, som sitter klare til å sette klørne i lammekjøtt fra Norge.

- Det blir det ikke noe av. Vi skal passe på henne, hun må gjøre ferdig skolegangen før hun reiser ut, sier Liv Amble i modellbyrået Elite.

«Gode sjanser»

Elena har vært fotomodell i et år, men når hun nå er valgt til «Årets ansikt» i Norge, blir hun noe mer enn ett av ansiktene i Elite-katalogen.

- Elena har store, fine øyne som ser rett i kamera, hun har en fin personlighet og gode sjanser til å nå fram i modellyrket , sier Katie Ford.

Hun er datter av modellmamma Eileen Ford, og har tatt over driften av Ford Models, som arrangerer «Supermodel of the World».

- Hun kan ta snarveien til toppen i modellyrket, sier Arnulf Refsnes om «Årets ansikt»-vinneren.

Refsnes er 24 år og har selv klatret til toppen av modellyrket. Han er stor og sterk - og studerer ved NTH når han ikke reiser verden rundt for å stramme bryst- og ansiktsmusklene for motefotografer.

«Passe på»

Men Elena er 16 år, blyg og slank - leser helse- og sosialfag på videregående skole og har sin reiseerfaring fra en ferietur til Spania.

Og hvis Amble får holde tak i henne, må hun nok belage seg på fortsatt å bruke mer tid på lekselesing enn i fotostudio. Det samme mener den ekte modellmammaen, Mali Sørholt.

- Det er flott at hun har vunnet konkurransen, men det krasjer litt med skoleplanene og jeg vil nok være med og passe på henne, sier hun.

Alt dette mens modellen synes alt er lutter glede:

- Jeg synes det er kjempemoro, jeg.

LYKKELIG: Elena Margarita Sørholt (16) fra Hobøl ble valgt til «Årets ansikt» i Norge. - Jeg synes det er kjempemoro, jeg. Foto: ARNE V. HOEM