16-åring ble dømt for drap på Anna (30). Nå er ankesaken utsatt. - Tiltalte er for syk for å møte i retten

Utsatt på ubestemt tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Borgarting lagmansrett hadde satt av nesten tre uker til ankesaken av det såkalte Vollen-drapet, og etter planen skulle saken starte opp den 9. februar i år.

Nå er den imidlertid utsatt på ubestemt tid, får Dagbladet opplyst.

- Saken blir utsatt. Jenta er så syk at hun ikke er i stand til å gjennomføre saken. Hun er innlagt på sykehus, sier den nå 16 år gamle jentas forsvarer Cecilie Nakstad til Dagbladet.

16-åringen ble i fjor sommer dømt til forvaring i ni år, med minstetid på seks år for overlagt drap på Anna Kristin Gillebo Backlund (30).   - Belastende Anna jobbet på barnevernsinstitusjonen Små Enheter i Asker, og ble drept der den 28. oktober 2014.

For de pårørende er det en belastning at saken nå utsettes, forteller bistandsadvokat Siv Hallgren, som representerer familien til avdøde Anna Kristin Gillebo Backlund.

-  Familien ville gjerne blitt ferdige med dette, sier Hallgren til Dagbladet. - Men de forstår også at tiltaltes helsetilstand gjør at saken ikke kan gjennomføres, tilføyer hun.

- Nye opplysninger Aktor i saken er statsadvokat Einar Førde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer