16-åring blir løslatt

Fortsatt siktet for medvirkning til knivdrapet i Bygland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 16-åringen som er siktet for medvirkning til knivdrapet i Bygland, blir i dag løslatt, opplyser politiet til NTB. 

- Vi finner ikke at det er tilstrekkelig fare for bevisforspillelse når det gjelder ham. I tillegg er han bare 16 år og det vil være et uforholdsmessig inngrep å holde ham fengslet, sier politiadvokat Folke Åmlid til Dagbladet.no.

Eksmannen til den drepte 31-åringen blir framstilt for varetektsfengsling i ettermiddag. Årsaken til at politiet ønsker å holde ham fengslet er faren for bevisforspillelse.

Verken far eller sønn erkjenner straffskyld.

Hadde voldsalarm

Drapssiktede og den drepte kvinnen hadde fire barn sammen. Den siktede 16-åringen er parets eldste barn og bodde sammen med sin 14 år gamle bror hos faren, mens de to yngste barna bodde hos moren.

- Barna er nå tatt hånd om av barnevernet og de er sammen med folk som de kjenner godt, sier siktedes advokat Sveinung Søndervik Johnsen til Dagbladet.no.

Forholdet mellom drapssiktede og 31-åringen skal ha vært svært konfliktfylt. Mannen var ilagt besøksforbud hos ekskona, som hadde voldsalarm hun utløste like før drapet.

31-åringens nye kjæreste skal ha vært en av årsakene til kranglingen. Han hadde tatt initiativet til forsoningsmøtet mellom den drepte og hennes famelie onsdag. På veien ut fra møtet ble kvinnen drept.

TRAGEDIE: Den 31 år gamle firebarnsmoren ble drept utenfor Bygland skole onsdag ettermiddag. Hennes eksmann og 16 år gamle sønn er siktet for drap og medvirkning til drap. Foto: Sigurd Haugsgjerd/Setesdølen
TRAGEDIE: Den 31 år gamle firebarnsmoren ble drept utenfor Bygland skole onsdag ettermiddag. Hennes eksmann og 16 år gamle sønn er siktet for drap og medvirkning til drap. Foto: Sigurd Haugsgjerd/Setesdølen Vis mer

Dagbladet.no følger saken videre utover dagen.

SORG: Den drepte 31-åringen minnes med sorg i den lille bygda.