16-åring blir sittende

STAVANGER (NTB): En 16 år gammel gutt fra Sandnes ble i dag varetektsfengslet i to uker i Stavanger forhørsrett for sin befatning med drapet på Tom Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Fengslingen var i pakt med politiets begjæring. Han er siktet for bistand etter at drapet ble begått, sier politiinspektør Ingegjerd Maagaard ved Stavanger politidistrikt.

Gutten fikk brev- og besøksforbud og får heller ikke lese aviser eller høre radio.

Fem siktet

Fem personer er nå siktet i saken, tre for å ha hatt befatning med overlagt drap og to for å skjule spor etter det som kan ha vært et planlagt drap eller en ren likvidasjon. Politiet er nå sikre på at 18-åringen ble drept på diskotektet Rockefeller på Bryne natt til 1. mai etter at to av de siktede har gitt fyldestgjørende forklaringer og på grunnlag av tekniske funn.

Politiinspektør Maagaard imøtegår kritikken fra tre-fire av forsvarerne som reagerer på at de blir pålagt taushetsplikt overfor sine klienter mot å få tilgang på alle politiets dokumenter.

Kritikk

Advokatfullmektig Tom K. Bøe som forsvarer 16-åringen og advokat Arvid Sjødin, som representerer den vietnamesiske innehaveren av utestedet Rockefeller er blant dem som kritiserer dette.

- I to tilfeller har retten pålagt forsvarerne taushetsplikt, opplyser Maagaard.

- Dette gjelder et par dokumenter. Men alle får innsyn hvis de vil, mot ikke å orientere klienten, og da vil de ikke ha dem. Dermed blir det deres eget valg hvordan de velger å legge opp forsvaret, mener hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer