HALV STANG: Sola videregående skole flagget i går på halv stang til minne om 16-åringen. Foto: Sola videregående skole
HALV STANG: Sola videregående skole flagget i går på halv stang til minne om 16-åringen. Foto: Sola videregående skole Vis mer

16-åring døde i ulykke

Jobbet med skoleoppgave.

Publisert

16 år gamle Sander Amundsen, som var elev ved Sola videregående skole, døde i en tragisk ulykke i forbindelse med en skoleoppgave i helga. Dette melder Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding i dag.

Politiet oppgir at dødsfallet ble meldt fredag kveld, og at det ikke foreligger mistanke om at noe kriminelt har funnet sted. Foreløpig opplyser de ikke hva slags skoleoppgave gutten jobbet med.

- Forferdelig

- Vi sørger med de pårørende, dette er dypt, dypt tragisk. Det er forferdelig at en gutt i sin beste alder omkommer, sier Sola-ordfører Tom Henning Slethei (Frp) til Dagbladet.

Slethei opplyser at det interkommunale kriseteamet for Stavanger, Sola og Randaberg bistår guttens familie.

- To fra kriseteamet var hos familien natta etter ulykken. De pårørende blir fulgt opp også framover, sier ordføreren.

- Våre tanker går til alle elever som har mistet en god kamerat, kontaktlærere og faglærere som har mistet en flott elev og ikke minst hans nærmeste familie, kan man lese på skolens nettsider.

Minnemarkering

Rektor Sigurd Svela opplyser at skolen i går hadde flere minnemarkeringer til minne om Amundsen.

- Klokka 09 samlet vi klassen og de nærmeste vennene hans. Jeg holdt en tale, og det var også musikkinnslag. En prest snakket om sorg, og jeg tror det ble en verdig minnemarkering, sier Svela til Dagbladet.

Klokka 10 holdt skolen en ny markering, for andre på skolen som sto 16-åringen nær.

- Etter det, da resten av elevene kom på skolen, holdt jeg en liten minnetale over høyttaleranlegget. Ideelt sett skulle vi samlet alle, men måtte ta hensyn til coronasituasjonen, sier rektoren.

Sorgbord

Foreldrene klandrer ikke skolen for at sønnen døde under arbeid med skolearbeid. Svela understreker:

- Skolen ville aldri gitt en oppgave som medfører risiko for elever eller lærere. Dette er en tragisk ulykke.

Rektoren opplyser at det nå er satt opp et sorgbord på skolen, med bilde, lys og blomster.

Ifølge lokalavisa Solabladet vil elevene framover bli fulgt opp av blant andre skolens støtteapparat, helsesykepleier og PP-tjeneste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer