Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring dømt etter falsk voldtektsanmeldelse

Den 16 år gamle jenta turde ikke fortelle at hun hadde vært på fest. I stedet løy hun og sa hun var blitt voldtatt. I går ble hun dømt til 15 dagers betinget fengsel for falsk voldtektsanmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var etter en festlig helg i høst at den 16 år gamle jenta ikke torde å fortelle foreldrene om festingen. I stedet løy hun og sa hun at hun var blitt voldtatt av en mann i et skogholt i nærheten av hjemmet, melder Adresseavisen.

Politiet igangsatte etterforskning av den angivelige voldtekten, og sendte ut etterlysning av en mann som samsvarte med det 16-åringen hadde forklart om «voldtektsmannens» utseende.

Etterforskningen viste snart at flere detaljer i jentas forklaring ikke stemte, og etter en tid tilsto hun at hun hadde diktet opp hele overgrepet.

I det rettslige avhøret av 16-åringen kom det fram at hun hadde tenkt å fortelle foreldrene sannheten, men at motet sviktet.

I går ble jenta dømt til 15 dagers betinget fengsel, samt to års prøvetid av Inderøy herredsrett. I formildende retning la retten vekt på jentas unge alder.

Hele Norges coronakart