Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring dømt for Madrid- terror

Erklærte seg skyldig og er dømt til seks års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det tok retten knappe 25 minutter å dømme den 16 år gammle gutten i den første rettssaken relatert til terrorbombene i Madrid.

Den spanske 16-åringen erklærte seg skyldig i å ha hjulpet til med å transportere sprengstoff som ble brukt i aksjonen.

Han godtok også aktoratets krav om seks års fengsel for medvirkning.

Dermed kunne rettssaken avsluttes langt tidligere enn forventet. Det var i utgangspunktet satt av tre dager til saken.

Bombene som rammet morgenpendlere i Madrid 11. mars drepte 191 mennesker og etterlot over 1900 skadde. Aksjonen knyttes til terrornettverket al-Qaida.

Gutten skal sammen med en gjeng i nord-Spania solgt en mengde dynamitt, stjålet i fra et gruveselskap, og det var dette sprengstoffet som senere ble brukt i ryggsekkbombene som rammet togene i Madrid.

Gutten overleverte selv overlevert en bag med omlag 15-20 kilo dynamitt til en marokkaner navngitt Jamal Ahmidam. Han sier han ikke visste hva som var i bagen, men at han fikk penger av kjøperen.

Ahmidam er en av de sju mistenkte etter terroraksjonen som 3. april sprengte seg selv i en leilighet utenfor Madrid da politiet var i ferd med å pågripe dem.

DØMT: Her blir 16-åringen ført til nasjonalretten i Madrid hvor han i dag ble dømt til 6 år i fengsel for medvirkning til terrorbombene som rammet byen i mars.
TEERROR: Bombene som rammet togpendlerne tidlig morgen 11. mars drepte 191 mennesker. Over 1900 ble skadet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media