16-åring dømt for oppdiktet ran

Tok 9757 kroner fra kiosk i Dyreparken. Fikk samfunnsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 16-åringen samarbeidet med 17-årig kamerat som hadde sommerjobb i en sukkerspinnbu i Dyreparken i Kristiansand.

For å skaffe seg litt ekstra lommepenger, fingerte de et ran om kvelden den 23. juni i år. Sommervikaren «ble slått ned» på vei fra jobb og dit han skulle levere skrinet med dagens omsetning. «Ranet» ble avslørt etter tre dager, da begge guttene tilsto.

Mye medieomtale

Saken fikk mye medieomtale og oppmerksomhet fra politiet. Politiet lette etter to angivelige gjerningsmenn i Kjuttaviga etter at ranet ble meldt til politiet av sommervikaren.

Nå er 16-åringen dømt til samfunnsstraff i 58 timer med en gjennomføringstid på 120 dager, ifølge Fædrelandsvennens nettutgave.

Nøye planlagt

Han er dømt for å ha mottatt ransutbyttet på nesten 10 000 kroner, og som etterpå ble delt med kameraten.

Kristiansand tingrett la i skjerpende retning vekt på at ugjerningen fremstår som nøye planlagt. I formildende retning ble det vektlagt at gutten er ung og at han har tilstått å ha funnet på ranet.

RANET VAR OPPSPINN: Politiet rykket ut til Dyreparken i Kristiansand på Sankthans-aften til det de trodde var et brutalt ran av en sommervikar. FOTO: SCANPIX
RANET VAR OPPSPINN: Politiet rykket ut til Dyreparken i Kristiansand på Sankthans-aften til det de trodde var et brutalt ran av en sommervikar. FOTO: SCANPIX Vis mer

Han skal ha ikke ha vært ukjent for politiet fra før.