VOLDTATT PÅ JOBB: Ved 20 tiden søndag 29. november i fjor kom de to ranerne inn i Narvesen-kiosken i travle Bogstadveien i Oslo. Etter å ha tvunget til seg penger fra kassa med en kniv, voldtok den yngste av ranerne (16) den 17 år gamle jenta som var ansatt i butikken. Foto: Frank Evensen / Dagbladet
VOLDTATT PÅ JOBB: Ved 20 tiden søndag 29. november i fjor kom de to ranerne inn i Narvesen-kiosken i travle Bogstadveien i Oslo. Etter å ha tvunget til seg penger fra kassa med en kniv, voldtok den yngste av ranerne (16) den 17 år gamle jenta som var ansatt i butikken. Foto: Frank Evensen / DagbladetVis mer

16 åring dømt til syv års fengsel for voldtekt av jente (17) under kioskran

Jente (17) ble voldtatt mens hun var alene på jobb i kiosken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag 29. november i fjor ble ei 17 år gammel jente voldtatt under et ran mot Narvesen-kiosken hun jobbet i, i Bogstadveien i Oslo.

Jenta var alene på jobb da ranerne slo til.

25. april møtte en 16 åring og en 18-åring i Oslo tingrett, tiltalt for grov voldtekt og grovt ran.

I retten erkjente 16-åringen straffskyld for voldtekten av den Narvesen-ansatte jenta. Han erkjente også skyld for grovt ran. Det samme gjorde den tiltalte 18-åringen. Han var ikke tiltalt for å ha voldtatt 17-åringen.

I dag ble 16-åringen dømt til syv års fengsel, skriver VG. Den medtiltalte 18-åringen ble dømt til fem års fengsel.

For begge ble to og et halvt år av straffen gjort betinget med en prøvetid på fem år.

I tillegg til ranet er 16-åringen og 18-åringen også dømt for en voldtekt som skjedde tre dager senere, på Anker hotell i Storgata i Oslo.

De to tiltalte ble kjent skyldig i samtlige tiltalepunkter.

Ifølge VG slo begge de tiltaltes forsvarere fast at dommen vil bli anket til lagmannsretten. Dette skyldes at de to ble dømt for voldtekten ved Anker hotell, et forhold de ikke erkjenner straffskyld for.

- Vil du dø i dag Jenta forklarte seg om voldtekten i retten:

- Klokka var halv åtte. Da kom det to gutter inn. Jeg trodde de bare ville varme seg, sa jenta.

Etter å ha truet til seg penger fra henne med en kniv, forlot den eldste av ranerne kiosken med pengene.

- Jeg trodde det var over. Men den andre gutten sto fortsatt bak meg, og han sa vi skulle snakke på tomannshånd, forklarte jenta. 

Gutten fikk henne med inn på bakrommet, hvor døren låses automatisk.

- Han tok en knivliknende ting, tok den mot halsen min, og spurte om jeg ville dø i dag. Jeg trodde jeg skulle dø, og havna i overlevelsesmodus, sier hun.

Panikkanfall 17-åringen sier gutten spurte om hun syntes han var kjekk.

- Han sa vi skulle «kose oss litt», og gikk inn på doen og ba meg følge etter. Jeg følte jeg ikke hadde noe annet valg. Da skjedde voldtekten.

Etterpå beklaget 16-åringen seg, forteller jenta, men ga også uttrykk for at «det ville skje noe» hvis hun kontaktet politiet.

- Han spurte om vi kunne møtes seinere i uka. Så beklaget han, og gikk ut av butikken, sier hun.

Hun sier at han «ikke virket veldig påvirket» av det som hadde skjedd.

- Han sa at han var lei seg for at det var meg, og at det ikke var planlagt.

Jenta fortalte retten at hun i tida etter voldtekten dadde hatt flere panikkanfall, og at hun har slitt med å sove. Hun forklarte at hun hadde vært på jobb en gang etter hendelsen, men at hun da bare taklet å være der noen timer og at hun var engstelig. Hun sa at hun ikke kommer til å fortsette å jobbe i kiosk, men vil heller prøve å få en annen deltidsjobb.

- Voldtok igjen De to nå 16 og 18 år gamle kameratene er også tiltalt for å ha voldtatt en den gang 15 år gammel jente på et rom på Anker hotell i Storgata i Oslo natt til 2. desember i fjor. Dette forholdet nekter de begge straffskyld for.

De er også tiltalt for ransforsøk mot en Narvesen-kiosk på Oppsal i Oslo tidligere på dagen 29. november i fjor.

Den tiltalte 18-åringen er fra Afghanistan og kom til Norge som åtteåring. 16-åringen er folkeregistret som innvandret fra Tanzania. 16-åringen har sittet i varetekt fram til rettssaken, mens 18-åringen er plassert på en institusjon.