16-åring drept av bjørn i Alaska

En 16 år gammel gutt ble angrepet og drept av en bjørn da han løp seg vill under et bakkeløp i Alaska.

SPERRET AV: Et skilt advarer folk om stengte stier etter at en 16-åring ble angrepet og drept av en svartbjørn under et bakkeløp i Alaska mandag 19. juni. Foto: NB Scanpix
SPERRET AV: Et skilt advarer folk om stengte stier etter at en 16-åring ble angrepet og drept av en svartbjørn under et bakkeløp i Alaska mandag 19. juni. Foto: NB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Patrick Cooper var allerede halvveis i løpet da han begikk en skjebnesvanger feil. Uvisst av hvilken grunn svingte han av fra løypa langs Bird Ridge Trail og løp seg vill.

Borte fra konkurranseløypa støtte han på en svartbjørn. Han forsøkte å løpe vekk fra bjørnen og skal i panikk ha ringt broren sin for å fortelle at han ble jaget av en bjørn.

Broren varslet løpsledelsen, som igjen satte i gang søk eter 16-åringen.

Det tok flere timer før redningsmannskaper fant Cooper, og da var det allerede for sent. Han ble funnet død omtrent halvannen kilometer opp fjellsiden, en stigning på omtrent 140 meter. Den drøyt 110 kilo tunge svartbjørnen sto da ved liket av gutten. En skogvokter skjøt bjørnen i hodet, og den løp vekk fra stedet.

Levningene av Patrick Cooper ble fløyet ut fra stedet, mens mannskaper fra nasjonalparken søkte etter bjørnen. En talsmann for viltforvaltningen sier at de tror angrepet var et svært sjeldent tilfelle der rovdyret gikk til angrep uten at det var for å forsvare seg. Det siste kan blant annet skje når en binne vil forsvare ungene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer