VINSTRA: Wenche Bøe var vitne til drapet på Vinstra. Reporter: Ralf Lofstad / Dagbladet. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Vinstra-drapet

- 16-åring erkjenner å ha drept jente (16) på Vinstra

Ifølge TV 2.

Den 16 år gamle gutten som er siktet for drap på ei 16-årig jente på Vinstra 31. oktober, erkjenner straffskyld.

Guttens forsvarer Nora Hallén i Advokatfirmaet Elden bekrefter overfor TV 2 at han erkjenner straffskyld, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Innlandet politidistrikt sier til TV 2 at guttens forklaring langt på vei sammenfaller med det hendelsesforløpet politiet tidligere har lagt til grunn.

LILLEHAMMER: Den drapssiktede 16-åringen er på vei til en barnevernsinstitusjon, forteller hans forsvarer Lorentz Stavrum. Reporter: Ralf Lofstad / Dagbladet. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer Vis mer

De to hadde gått i samme klasse på ungdomsskolen og nylig begynt på samme videregående skole da drapet skjedde boligstrøket Sorperoa i Vinstra i Nord-Fron kommune. Gutten ble pågrepet på åstedet bare tolv minutter etter drapet.

I tillegg til drap er gutten siktet for grov vold etter å ha knivstukket en mannlig nabo i 50-årene i beinet. Mannen skal ha blitt stukket da han forsøkte å gripe inn. Gutten har vært varetektsfengslet på en barnevernsinstitusjon siden drapet.

Han har vært gjennom flere tilrettelagte avhør med eksperter på avhør av barn. Likevel er det først fredag denne uken, nesten tre måneder etter drapet, at han formelt har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Før drapet lastet siktede opp en rekke videoer med voldelig innhold til YouTube. Politiet har ikke kommentert videoene. De har heller ikke sagt noe om andre deler av etterforskningen.

Rettssaken skal etter planen opp for Nord-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer 17. juni. Den er ventet å pågå i to uker.

DREPT I BOLIGFELT: Den 16-årige jenta ble drept midt i boligfeltet Sorperoa på Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DREPT I BOLIGFELT: Den 16-årige jenta ble drept midt i boligfeltet Sorperoa på Vinstra. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer