16-åring falt 150 meter

Hjelmen var smadret etter fallet, men Gurbaz Singh slapp unna den dramatiske ulykken med bare et brukket bein.

MOUNT HOOD: 16 år gamle Gurbaz Signh kom nesten helskinnet ut av et fall fra nær toppen av Mount Hood. Foto: REX / NTB Scanpix
MOUNT HOOD: 16 år gamle Gurbaz Signh kom nesten helskinnet ut av et fall fra nær toppen av Mount Hood. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kanadiske Gurbaz Singh (16) hadde som mål å bestige Mount Hood, det høyeste punktet i staten Oregon i USA, da han plutselig mistet grepet.

Den erfarne klatreren hadde kommet seg nesten helt til toppen, og falt over 150 meter rett ned fra området kalt «Pearly Gates» til «Devil's Kitchen».

I bildet under kan du se avstanden mellom de to punktene.

Tenåringen er en erfaren klatrer, og var på den populære klatredestinasjonen med ei gruppe venner. En dramatisk redningsaksjon pågikk i flere timer mandag.

Og på nærmest uforklarlig vis slapp Singh unna uten andre nevneverdige skader enn et brukket bein, skriver blant andre Washington Post.

- Ved godt mot

- En rekke ting må ha skjedd akkurat riktig for at han skulle komme unna dette med bare et beinbrudd, sier kommunikasjonsmedarbeider Marcus Mendoza ved sheriffens kontor til avisa.

Mendoza forteller at Singhs hjelm var smadret etter fallet, og legger til at erfarne klatrere vet at de ikke kan falle i dette området, ettersom man ikke kan redde seg selv.

Etter noen timer nådde redningsmannskapene fram til 16-åringen, og klarte å stabilisere det brukne beinet før de brakte ham ned fra fjellet. Han er nå på sykehuset, og tilstanden er stabil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer