Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring falt 150 meter

Hjelmen var smadret etter fallet, men Gurbaz Singh slapp unna den dramatiske ulykken med bare et brukket bein.

MOUNT HOOD: 16 år gamle Gurbaz Signh kom nesten helskinnet ut av et fall fra nær toppen av Mount Hood. Foto: REX / NTB Scanpix
MOUNT HOOD: 16 år gamle Gurbaz Signh kom nesten helskinnet ut av et fall fra nær toppen av Mount Hood. Foto: REX / NTB Scanpix Vis mer

Kanadiske Gurbaz Singh (16) hadde som mål å bestige Mount Hood, det høyeste punktet i staten Oregon i USA, da han plutselig mistet grepet.

Den erfarne klatreren hadde kommet seg nesten helt til toppen, og falt over 150 meter rett ned fra området kalt «Pearly Gates» til «Devil's Kitchen».

I bildet under kan du se avstanden mellom de to punktene.

Tenåringen er en erfaren klatrer, og var på den populære klatredestinasjonen med ei gruppe venner. En dramatisk redningsaksjon pågikk i flere timer mandag.

Og på nærmest uforklarlig vis slapp Singh unna uten andre nevneverdige skader enn et brukket bein, skriver blant andre Washington Post.

- Ved godt mot

- En rekke ting må ha skjedd akkurat riktig for at han skulle komme unna dette med bare et beinbrudd, sier kommunikasjonsmedarbeider Marcus Mendoza ved sheriffens kontor til avisa.

Mendoza forteller at Singhs hjelm var smadret etter fallet, og legger til at erfarne klatrere vet at de ikke kan falle i dette området, ettersom man ikke kan redde seg selv.

Etter noen timer nådde redningsmannskapene fram til 16-åringen, og klarte å stabilisere det brukne beinet før de brakte ham ned fra fjellet. Han er nå på sykehuset, og tilstanden er stabil.

- Han snakker med familie og venner, og er ved godt mot, sier pappa Rishamdeep Singh til KATU.

Faren forteller at sønnen forsøkte å stanse fallet med klatreøksa si, men at han rullet så raskt at det ikke var mulig. Han sier også at han og sønnen planlegger å dra tilbake for å bestige fjellet sammen så snart skadene er helet.

Minst 126 har omkommet

Mount Hood strekker seg opp mot 3426 meters høyde, og er et av de mest besøkte snødekte fjellene i USA, skriver Washington Post.

Ifølge tall fra U.S. Forest Service, prøver rundt 10 000 fjellklatrere å bestige fjellet hvert eneste år, men ikke uten risiko. Minst 126 personer har dødd i forsøket siden 1883, ifølge en database lokalavisa Oregonion har fått tilgang til.

- Det er et teknisk fjell. Det er ingen søndagstur, sier løytnant Brian Jensen til Q13 Fox, og legger til:

- Det er farlig, og skal du opp dit, vet du at du er nødt til å ha ferdighetene og utstyret på plass for å ivareta egen sikkerhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media