Voldtekter

16-åring fikk fem års fengsel. Dømt for å ha misbrukt 12-, 14-, og 15-årige jenter

En 16 år gammel gutt er dømt til fengsel i fem år, for å ha voldtatt tre unge jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I retten innrømmet den norske gutten at han hadde voldtatt jentene.

- Gutten har vedgått det han ble anklaget for, og ønsket ikke å anke dommen, sier guttens forsvarer til Dagbladet.

Statsadvokaten som prosederte saken i tingretten, ønsker ikke å kommentere verken dommen eller saken.

Voldtekter

Dagbladet får bekreftet at det var moren til guttens daværende kjæreste som anmeldte forholdet. Gutten og den mindreårige jenta skal ha vært kjærester i vel 10 måneder.

Politiets etterforskning skal ha avdekket at de flere ganger i uka skal ha hatt seksuell omgang.

Både jenta som nå er 16 år og den ett år eldre gutten forklarte til politiet og vedgikk i retten de faktiske forhold. Begge to vedgikk at de hadde hatt sex flere ganger i uka, og at om lag halvparten av forholdene hadde vært frivillig.

Inspirert av film

Den fornærmede jenta, noe som også gutten har bekreftet, fortalte at rundt halvparten av gangene de hadde hatt seksuell omgang ikke hadde vært frivillig. Forholdet mellom de to ungdommene skal ha vært inspirert av filmen «Fifty Shades of Grey», og seksuell underkastelse.

Dagbladet får også bekreftet at den unge jenta først skal ha tatt kontakt med helsesøster på ungdomsskolen de var elever på. Men det var jentas mor som kontaktet politiet og anmeldte forholdet.

16-åringen ble også funnet skyldig i å ha misbrukt en to år yngre jente. Overgrepet skal ha skjedd i skoletida. i en kjeller tilknyttet skolen.

De to skal ha først kysset, men da gutten ønsket å gjøre noe mer skal den to år yngre jenta ha nektet.

Dette forholdet skal skolen ha varslet politiet om. En rådgiver på skolen oppfanget at det blant elvene gikk rykter om et overgrep. Forholdet beskrives som seksuelt krenkende.

12-årig jente

Gutten er også dømt for å ha voldtatt en 12 år gammel jente. Forsvareren til gutten sier at den 12 år gamle jenta har forklart at samleiet var frivillig.

Den 12 år gamle jenta og gutten skal ha kommet i kontakt med hverandre via det sosiale mediet Snapchat.

Statsadvokaten la i retten ned påstand om at gutten skulle dømmes til fengsel i fem år, hvorav to år ubetinget. Tingretten dømte gutten til fengsel i fem år, hvorav fire år ble gjort betinget (det vil si at han må sone ett år i fengsel).

I fengsel

- Jeg rådet min klient til å anke dommen. Han er en svært ung mann, og har etter min oppfatning ingenting i et fengsel å gjøre. Nå må han sone den delen av straffen som ble gjort ubetinget i et vanlig fengsel. Det ville vært bedre om han ikke hadde blitt dømt og behandlet som en voksen. Etter min oppfatning har min klient ikke noe å gjøre i et fengsel for voksne. Han burde fått sonet straffen på en annen måte, sier advokaten.

- Han valgte selv ikke å anke dommen. Han ønsker å bli ferdig med saken, og komme videre i livet, sier guttens forsvarer til Dagbladet.

De tre unge jentene som ble utsatt for overgrepene får nå en økonomisk oppreisning. Tingretten har pålagt ham å betale jentene henholdsvis 200.000, 90.000 og 60.000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer