16-åring forsøkt voldtatt i bil

Tre menn jages. Dro jenta inn i bil og kastet henne ut så hun ble slått bevisstløs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Agder etterlyser vitner som kan ha opplysninger om et meget grovt voldtektsforsøk i Eydehavn øst for Arendal tirsdag denne uken.

Overfallet skjedde like etter klokken 20 om kvelden. En 16 år gammel jente skal ha blitt dratt inn i baksetet i en bil som kom kjørende. Det var tilsammen tre menn i bilen.


Kastet ut av bilen

Jenta skal ha gjort så kraftig motstand at overfallsmennene ga opp. Hun ble deretter kastet ut av bilen ved en bussbu som ligger omtrent 100 meter fra stedet hun ble plukket opp.

16-åringen ble liggende bevisstløs i en busslomme ved Helle i en tre kvarters tid etter overfallet, skriver Agder-politiet i en pressemelding.- Jenta kom til seg selv og fikk varslet sin mor på mobiltelefon. Familien bor like i nærheten og fant datteren, sier politioverbetjent Magne Storaker ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

16-åringen ble deretter innlagt på sykehusetter og behandlet for hjernerystelse, skriver Fædrelandsvennen.

Politiet har sikret en del tekniske spor ved busslommen der jenta ble funnet og avhørte henne i går.

- Funnene er til analyse. I mellomtiden har vi foretatt en rundspørring hos naboer og vi vil rutinemessig sjekke vitneuttalelser opp mot blant annet asylmottak i nærområdet, sier Storaker.

Spesielt skjegg

Den unge kvinnen har beskrevet gjerningsmennene og fortalt at de var utenlandske, at de snakket gebrokkent norsk med arendalspreg.

En av gjernningsmennene hadde mørkt kort hår, en tynn bart som gikk nedenfor munnvikene og han hadde en tynn stripe skjegg som gikk fra underleppen og omlag to cm ned mot haken.

- To av de tre i bilen skal ha vært aktive i voldtektsforsøket mot jenta. Den tredje kjørte bilen, sier Storaker til Dagbladet.no.

Personbilen de tre mennene satt i beskrives som hvit/grå, den hadde fire dører og sotet bakrute. Den var ganske skitten, ifølge 16-åringen.

Har du tips om saken kan du ringe Agder politidistrikt på telefon 02800 eller ta kontakt med Dagbladet.no.

FULL ETTERFORSKNING: Politioverbetjent Magne Storaker leder etterforskningen av voldtektsforsøket øst for Arendal.