Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring funnet livløs i bagasjerom etter biljakt: - Det var ingen tegn på synlige skader

Politiet har siktet fire personer for promillekjøring.

PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet på Grünerløkka i Oslo i natt etter en biljakt. I bilens bagasjerom ble det funnet en livløs 16 år gammel gutt. Foto: Even Rise, Aktuell Sikkerhet / Pronto kommunikasjon as
PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet på Grünerløkka i Oslo i natt etter en biljakt. I bilens bagasjerom ble det funnet en livløs 16 år gammel gutt. Foto: Even Rise, Aktuell Sikkerhet / Pronto kommunikasjon as Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterforsker for fullt etter at en 16 år gammel gutt i natt ble funnet livløs i bagasjerommet på en bil på Grünerløkka i Oslo.

Det er imidlertid fortsatt mange ubesvarte spørsmål og et uklart hendelsesforløp om hva som skjedde.

Det var 02.23 i natt politiet fikk melding fra et vitne om at en person ble kastet inn i bagasjerommet på en bil på Vestli i Oslo.

Politiet var nære stedet og fant bilen og forsøkte å stoppe den. Sjåføren ville imidlertid ikke stoppe for kontroll og kjørte mot Oslo sentrum. Det endte i en biljakt i Oslo sentrum, hvorpå politiet fant 16-åringen.

- Fornærmede var livløs da han ble funnet, men hadde ikke noe øvrige skader. Det var ingen tegn på synlige skader, sier vaktleder ved kriminalvakta i Oslo, Janne Kroglund, til Dagbladet.

Fire siktet I bilen var det medregnet fornærmede til sammen fem personer født mellom 1996 og 2001. Tre av personene i bilen er pågrepet og sitter i sentralarresten til Oslo-politiet. Den yngste av dem som i går ble anholdt av politiet er bare 14 år og ble overlatt til barnevernsvakta. De fire er nå siktet.

- I utgangspunktet er de siktet for ruspåvirket kjøring eller medvirkning til dette. Den videre etterforskningen vil klargjøre om de eventuelt vil bli siktet for andre straffbare forhold, sier jourhavende jurist i Oslo politidistrikt Henrik Rådal.

De fire siktede ble avhørt i kveld, men politiet har ikke avhørt gutten i bagasjerommet ennå. 16-åringen er uskadd, men søndag morgen var han ikke tilsnakkende.

- Han er tilsynelatende uskadd og vil bli avhørt i morgen, sier Rådal til Dagbladet.

- Ble han banket opp?

- Nei, det er ingen tegn på ytre skader. Han er uskadd, sier Rådal. 

- Vi har ikke fått en ordentlig forklaring fra personen som lå bak i bilen, og da ønsker jeg ikke å si så mye om hva de andre har forklart, påpeker han.

Biljakt Den fornærmede 16 år gamle gutten er innlagt på Ullevål sykehus og gjennomgår i dag flere undersøkelser. Han ble av patruljen på stedet i Oslo betegnet som livløs og hadde svak puls.

Hva som har skjedd før eller under den omkring tolv kilometer lange ferden fra Vestli til Thorvald Meyers gate på Grünerløkka i Oslo er fortsatt ukjent. Biljakten varte i omkring 20 minutter, men det var ikke spesielt stor hastighet eller skader på andre personer.

Ferden endte dramatisk da en av politiets biler kjørte på bilen med de pågrepne i for å stoppe den.

- Saken, slik den står nå, etterforskes av Stovner politidistrikt. Spesialenheten er varslet, som vanlig er når det har vært en bilforfølgelse, sa operasjonsleder Ola Krokan til Dagbladet tidligere i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media