Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring fyllekjørte og drepte fire - slipper fengsel fordi han er rik

Rettsavgjørelse ryster USA.

REAKSJONER: Dommer Jean Boyd, dømte 16-åringen til ti års prøvetid og rehabilitering. Det skaper sterke reaksjoner i USA. Foto: NTB scanpix / / AP Photo / The Fort Worth Star-Telegram, Bob Booth
REAKSJONER: Dommer Jean Boyd, dømte 16-åringen til ti års prøvetid og rehabilitering. Det skaper sterke reaksjoner i USA. Foto: NTB scanpix / / AP Photo / The Fort Worth Star-Telegram, Bob Booth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag bestemte en ungdomsrett i Texas at 16 år gamle Ethan Couch skal dømmes til ti års prøvetid og rehabilitering, det skriver CNN.

15. juni i år kjørte Couch i beruset tilstand og drepte fire fotgjengere, da han mistet kontrollen på bilen sin i høy fart.

Skjemt bort Forsvarerne til Couch argumenterte i rettet at gutten har vokst opp i enorm rikdom og derfor ikke han bli holdt ansvarlig for sine handlinger.

Ifølge forsvarerne hadde Couch mindre ansvarsfølelse på grunn av han hadde rike foreldre som var fraværende og skjemmet bort gutten.

Aktoratet la ned forslag om 20 år i fengsel for Couch, og delstaten Texas er kjent for sine strenge straffer.

I stedet bestemte dommeren i saken at Couch skal rehabiliteres ved et senter for ungdomskriminelle i USA.

Ifølge Telegraph vitnet en barnepsykiater i saken. Hun sa at Couch led av affluenza, og at foreldrene aldri satte grenser for gutten, samtidig som han ikke tok ansvar for egne handlinger.

Couchs blodprøve viste et alkoholinnholde på 0,24, tre ganger så mye som lovlig alkoholkonsentrasjon.

USA i sjokk Den amerikanske TV-kanalen CNN har snakket med flere av de pårørende i saken. De er rystet over at gutten slapp fengselsstraff.

- Han får absolutt ingen konsekvenser for hva som skjedde den dagen. Signalet vi må sende er jo at penger og velstand ikke kan kjøpe rettferdigheten i dette landet, sier Eric Boyles.

Boyles datter og kone ble begge drept etter at Couch mistet kontrollen over pick-upen han kjørte. To venner som satt på lasteplanet på bilen ble også hard skadet.

- Det er urettferdig at andre unge lovbrytere uten den samme rikdommen kan ende opp i fengsel for langt mindre forbrytelser, sier lovekspert i CNN Sunny Hostin.

Påtalemyndighetene i saken uttrykker også sin skuffelse i saken.

- Vi er skuffet over over straffen som er benyttet, sier distriktsadvokat Richard Alpert.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media