16-åring gikk i fars begravelse

Registrert som ugyldig fravær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kongsbakken videregående skole i Tromsø syntes ikke at farens dødsfall var grunn god nok til at den 16 år gamle jenta kunne la være å møte til undervisningen, skriver avisa Nordlys.

Jenta var borte fra skolen dagen etter at hun fikk vite at faren var død. Ifølge jentas mor var 16-åringen deretter borte fra skolen den dagen faren ble bisatt.

Skolen godtok heller ikke legeerklæringa som moren fremskaffet for datteren. Elever som har mye fravær, kan nektes å avlegge eksamen. Moren tror at skolens håndtering av saken har gjort den vonde tida etter farens død enda vanskeligere. Jenta er skoleflink og har alltid tatt skolearbeidet alvorlig.

Ifølge Nordlys har jenta nå fått permisjon fra skolen i to uker. Likevel kommer det brev fra skolens lærere om at jentas fravær er for høyt. Familien vurderer nå å utsette skolegangen ett år etter det som har skjedd.

Rektor Ivar Odd Størkersen ved skolen bekrefter overfor Nordlys at fravær som ikke skyldes kronisk sykdom eller tillitsverv, er ugyldig. Begravelse er ikke er nevnt som gyldig fravær i regelverket. Rektor mener likevel at skolen har mulighet til å vurdere årsaken til fraværet når karakterene skal settes og at fraværet derfor ikke trenger å få konsekvenser, selv om det er registrert som ugyldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer