- 16-åring gruppevoldtatt etter bursdagsfest

Den 16 år gamle jenta skal ha blitt tatt med ut og voldtatt etter tur. Fem gutter i alderen 16 til 19 år er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 2. mars i år ble den 16 år gamle jenta med ei venninne på en bursdagsfest på klubbhuset til Tveita IL i Oslo.

Det var mange mennesker på festen. 16-åringen danset og drakk alkohol.

Da festen begynte å gå mot slutten i 01-tida, dro venninna hjem. 16-åringen hadde avtalt at en kamerat skulle komme og hente henne senere. Noen av festdeltagerne inviterte henne ut for å trekke litt frisk luft imens.

- Ble voldtatt på rundgang
Hun ble med guttene under en terrasse til en blokk like bortenfor klubbhuset i Erlends Vei på Tveita. Det var da guttene skal ha utført den svært alvorlige forbrytelsen.

Plutselig skal de ha tatt tak i henne, revet av henne klærne og voldtatt henne etter tur, til tross for at hun skal ha gjort motstand både fysisk og verbalt.

Ifølge jentas bistandsadvokat, Trine Rjukan, sto det mange menn i sirkel rundt henne og så på at overgrepet skjedde.

- Hun turte ikke å sparke eller slå overgriperne. Hun var redd for at det skulle få dem til å skade henne enda verre, sier Rjukan til Dagbladet.no.

Etterlyser vitner
Bistandsadvokaten forteller at fornærmede så to personer gå forbi voldtekten mens den skjedde.

ÅSTEDET: Det var i denne blokka i Erlends Vei på Tveita at jenta skal ha blitt kledd av og voldtatt av flere unge menn. Fem personer i alderen 16 til 19 år er pågrepet og sikta for gruppevoldtekten. Foto: FRANK KARLSEN
ÅSTEDET: Det var i denne blokka i Erlends Vei på Tveita at jenta skal ha blitt kledd av og voldtatt av flere unge menn. Fem personer i alderen 16 til 19 år er pågrepet og sikta for gruppevoldtekten. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

- Hun mener at de var bare 15 meter unna. Hun mener han ene var etnisk norsk, mens han andre var av utenlandsk utseende. Da de gikk forbi turte hun ikke rope etter hjelp. Hun skammet seg og var redd for at overgriperne skulle skade henne ytterligere. Hun ønsker at de personene som gikk forbi i Erlendsvei denne natten skal melde seg for politiet som vitner, sier Rjukan.

Da voldtekten tok slutt var jenta, ifølge bistandsadvokaten, så medtatt og sliten at hun sluknet. Etter en stund våknet hun av at to menn voldtok henne på nytt.

- For fornærmede har denne opplevelsen vært dypt traumatisk og hun er fortsatt sterkt preget av det som skjedde. Hun var selvsagt svært redd under voldtekten fordi det var så mange overgripere, samt at det var så mange som stod rundt og nærmest heiet. Hun følte seg totalt hjelpesløs og forlatt. Hun uttrykker at hun følte at overgrepet aldri skulle ta slutt, sier Rjukan til Dagbladet.no, som opplyser at voldtekten skal ha skjedd en gang mellom klokka 01 og 03 om natta.

Ilagt besøksforbud

Politiet bekrefter overfor Dagbladet.no at saken er under etterforskning.

- Vi har pågrepet og siktet fem menn i alderen 16 til 19 år for gruppevoldtekten. De har forklart seg om saken, men erkjenner ikke straffskyld, sier politiadvokat Kari Kirkhoren til Dagbladet.no.

Alle mennene ble pågrepet i en koordinert politiaksjon etter at jenta anmeldte forholdet til politiet.

- Vi har ikke valgt å fremstille personene til varetektsfengsling. De er veldig unge, vi pågrep dem relativt samtidig og de har forklart seg, sier hun.

- 16-åring gruppevoldtatt etter bursdagsfest

Mennene, som alle skal være av utenlandsk opprinnelse, er også ilagt besøksforbud overfor 16-åringen.

- Dette er en meget alvorlig sak. De involverte er svært unge og saken har høy prioritet hos oss. Vi har kommet langt i etterforskningen, sier Kirkhoren, som sier at de avventer svar fra tekniske undersøkelser som DNA-bevis.

- Tok kontakt på Facebook

Advokat Henrik Bliksrud ved Advokatfirmaet Elden forsvarer en 17 år gammel gutt som er siktet i saken.

- Han ble pågrepet om formiddagen. Han avga forklaring og ble løslatt samme dag. Han avviser siktelsen og erkjenner ikke straffskyld, sier Bliksrud til Dagbladet.no.

Han sier at klienten mener at den seksuelle kontakten var frivillig.

- Han mener at den angivelig fornærmede jenta i saken har tatt kontakt med han via internett etter hendelsen. Hun har invitert ham som venn på Facebook blant annet. Han har latt politiet ta beslag i PCen og mobilen hans slik at de kan bevise hans uskyld, sier advokaten, som ikke har sett dokumentene i saken ennå.

Fornærmede opplever kontakten med de siktede i ettertid annerledes, ifølge bistandsadvokat Rjukan.

- Hun har blitt kontaktet av noen av de siktede på MSN og sms. Hun opplever det som en ytterligere belastning, sier Rjukan.

VAR I BURSDAGSFEST: Den 16 år gamle jenta var på fest i klubbhuset til Tveita IL da hun senere på natta skal ha blitt gjengvoldtatt bak blokka til venstre i bildet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer