Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring hacket Apple flere ganger i løpet av ett år

Lagret filene i en mappe kalt «hacky hack hack».

APPLE: En 16 år gammel australsk gutt har hacket IT-giganten Apple flere ganger. Foto: Don Emmert / AFP / NTB Scanpix
APPLE: En 16 år gammel australsk gutt har hacket IT-giganten Apple flere ganger. Foto: Don Emmert / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 16 år gammel gutt fra Melbourne i Australia har hacket IT-giganten Apple flere ganger i løpet av et år. Dette gjorde han fra sitt eget hjem.

Gutten skal ha lastet ned filer og fått tilgang til kundeinformasjon, skriver den australske avisa The Age.

Han er en fan av Apple og det er derfor han hacket selskapet, har hans advokat forklart.

Ransaket hjemmet

Han skal ha lastet ned rundt 90 gigabytes med filer før han ble sporet opp og blokkert. FBI ble varslet, og saken ble sendt videre til føderalt politi i Australia, som søkte gjennom guttens hjem i fjor. Det ble funnet en mappe med navnet «hacky hack hack». Den inneholdt filer og instruksjoner.

- To Apple-maskiner ble beslaglagt og serienumrene matchet serienumrene på maskinene som tok seg inn i det interne systemet, sa påtalemyndigheten i retten.

Politiet fant programvaren som gjorde hackingen mulig installert på guttens datamaskin.

Gutten skal ha fortalt til politiet at han drømte om å få jobbe for Apple. Ifølge Sky News vil gutten bli dømt neste måned.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 01.04.2016 APPLE-HISTORIE: Lars Martin Berg viser fram sine fire Apple-maskiner, hvor den første er fra 1986 og en diskett må brukes for å starte den. Video: Kjell Erik Berg / Lars Martin Berg Vis mer

Beskytter nettverket

Apple nekter for at kunder ble påvirket av hackingen.

- I Apple beskytter vi vårt nettverk nøye og har dedikerte lag av personell som jobber med informasjonssikkerhet. De jobber med å oppdage og reagere på trusler, sier en talsmann til The Guardian Australia.

- I dette tilfellet oppdaget vårt team den uautoriserte tilgangen, fikk kontroll på det og rapporterte hendelsen. Vi anser datasikkerheten til våre kunder som en av våre største ansvar og ønsker å forsikre våre kunder om deres personlige data ikke har vært kompromittert på noen måte i løpet av denne hendelsen, fortsetter talsmannen.

Børsrekord

Nylig ble Apple det første private selskapet som på børsen verdsettes for over 1.000 milliarder dollar - eller én amerikansk trillion.

Dette skjedde torsdag 2. august. Selskapet slo rekorden allerede noen timer inn i handelen på Wall Street denne dagen, og endte med en oppgang på 2,9 prosent til 207,39 dollar.

Det ga det amerikanske selskapet en samlet børsverdi på over 1.001.679.220.000 dollar, tilsvarende drøyt 8.200 milliarder kroner.