Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

16-åring haidrept i Australia

Døde av skadene etter to bitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 16 år gammel gutt ble angrepet og drept av en hai mens han surfet utenfor østkysten av Australia, bekrefter offisielle kilder overfor AP.

- Gutten var ute og surfet sammen med en venn. Han befant seg rundt 50 meter fra land da haien angrep, sier talsmann for badevaktene Stephen Leahy til nyhetsbyrået.

Angrepet skjedde tirsdag klokken 8.30 lokal tid

16-åringen ropte på kameraten som klarte å få ham til land. Haien hadde imidlertid påført ham to alvorlige bitt - ett i beinet, og ett på kroppen. 

Han døde på stedet, mens medisinsk personell forsøkte å redde ham.

Alle strendene i området er nå stengt av sikkerhetsmessige årsaker. Det søkes ifølge Leahy etter haien i sjøen rundt Ballina, som ligger 650 km nord for Sydney.

Rundt 15 personer blir årlig angrepet av hai i australsk farvann- kysten er i verdenstoppen på dette området. Bare ett av disse angrepene ender med døden, statistisk sett.

I januar overlevde en fisker et bitt fra en hai som angrep etter at den ble halt opp i båten. Kameratene måtte hugge hodet av haien for å få den til å slippe taket. 

IKKE MER BADING: Utenfor denne stranda i Ballina, Lighthouse beach, ble en 16-åring bitt av hai. Foto: Scanpix/Epa
IKKE MER BADING: Utenfor denne stranda i Ballina, Lighthouse beach, ble en 16-åring bitt av hai. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

I desember ble en surfer angrepet utenfor en strand nord for Sydney. Skadene han fikk var imidlertid ikke dødelige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media