16-åring i Tom-saken siktet for overlagt drap

En 16 år gammel gutt, som er en av de fire som har vært involvert i den såkalte Tom Halvorsen-saken i Tananger, er ifølge VG arrestert og siktet for overlagt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opplysningene får NTB bekreftet fra kilder i Stavanger politidistrikt og fra 16-åringens forsvarer Tor Arne Øvestad. Etterforskningslederen i Tom-saken, avdelingssjef Olaus Østebø, vil derimot overfor NTB verken bekrefte eller benekte siktelsen.

- Nå trenger vi ro for å komme til bunns i saken. Først ut i neste uke eller i slutten av uken kan vi kanskje si noe mer, er Østebøs kommentar.

16-åringen ble pågrepet og siktet umiddelbart etter at han var blitt løslatt av Gulating lagmannsrett i går. Han hadde da sittet i varetekt i en uke, siktet for å ha vært med på å skjule spor.

Erkjente

For en uke siden erkjente en 24-årig mann fra Sandnes at han hadde drept sin 18 år gamle kamerat Tom Halvorsen, og han har også i avhør forklart at Halvorsen er senket i sjøen.

24-åringen erkjente drapet etter at han hadde akseptert tre ukers varetekt for falsk forklaring. Politiet har ennå ikke endret denne siktelsen.

Han fortalte politiet at han hadde vært alene med Halvorsen da drapet fant sted, og at skytingen som tok livet av Halvorsen nærmest var en ren ulykke. Politiet har ennå ikke funnet Tom Halvorsen.

Fengsling mandag

16-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger mandag. Her vil fengslingsbegjæringen bli avvist av advokat Øvestad.

- Min klient avviser klart at han har noe med denne saken å gjøre. Han er helt perifer i hele forholdet, sier advokat Øvestad til NTB.

Dette blir tredje gang han framstilles for fengsling i Tom-saken. Først ble han løslatt av Stavanger byrett da politiet siktet ham for falsk forklaring. Men samme dag som 24-åringen erkjente at han hadde tatt livet av Tom Halvorsen, måtte 16-åringen nok en gang møte i forhørsretten.

Politiet fikk da rettens medhold i at det var grunnlag for å fengsle ham for å ha skjult spor. Denne avgjørelse ble anket til Gulating lagmannsrett, som altså løslot 16-åringen i går.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer