16-åring innrømmer voldtekt i solarium

Middelaldrende kvinne ble overfalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 16-årig gutt har i avhør innrømmet at det var han som overfalt og voldtok en kvinne i 50-åra inne på et solarium i Steinkjer lørdag, skriver Adressa.no.

Gutten skal ha stått og ventet ute i gangen på solariet og angrepet den mye eldre kvinnen da hun kom ut etter soling. Han skal deretter ha tvunget henne tilbake inn i avlukket hun kom fra, og gjennomført det politiet tror er en fullbyrdet voldtekt.

Vitner utenfor solstudioet varslet politiet mens voldtekten pågikk, og store styrker ble deretter satt inn i jakten på 16-åringen, som ble pågrepet i Steinkjer sentrum natt til søndag.

Gutten, som den seinere tida har bodd på en barneversinstitusjon i Nord-Trøndelag, satt søndag i avhør, og har altså innrømmet å være gjerningsmannen.

16-åringen skal ha vært alkoholpåvirket under voldtekten, og skal ikke ha kjent offeret fra før. Nå blir han holdt hos politiet mens de bestemmer seg for hva de skal gjøre med ham. På grunn av hans svært lave alder blir alternativer til varetekt vurdert.

- Han er nettopp fylt 16, og vi vil derfor vurdere andre alternativer. Det kan være aktuelt å koble inn barnevernet. Om han blir framstilt for varetekt, vil det i så fall skje tirsdag, sier politiadvokat Kåre Jostein Svepstad til Adressa.no.

16-åring innrømmer voldtekt i solarium