16-åring kan ha fugleviruset

En 16 år gammel gutt har dødsviruset i Indonesia, viser lokale tester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Resultatene må bli bekreftet av et laboratorium i Hong Kong, men de lokale testene tyder på at gutten har det dødelige H5N1-viruset, melder nyhetsbyrået Reuters.

Tenåringen ble innlagt på Sulianti Saroso-sykehuset - sykehuset i Jakarta der personer med viruset blir behandlet.

Han ligger til intensivbehandling.

Indonesia har fått bekreftet fem dødsfall som følge av fugleviruset av Hong Kong-laboratoriet. Dette laboratoriet er godkjent av Verdens helseorganisasjon (WHO). Ytterligere fire personer har hatt viruset, men overlevde.

Nylig døde en 20 år gammel kvinne i Indonesia etter å ha blitt innlagt på sykehus med høy feber, melder AP.

Full beredskap

I Vietnam viser myndighetene ingen nåde for fjærkre, og slakter hundrevis av dem. I Kina har myndighetene gitt streng ordre om å slakte alle fugler som befinner seg innen tre kilometer i fra en smittet landsby.

Det blir meldt om stadig nye dødsfall, og ekspertene frykter en pandemi som kan ta livet av flere millioner mennesker. Dette kan skje om viruset muterer og smitter mellom mennesker, skriver AP.

Siden de første tilfellene mot slutten av 2003, har fugleviruset spredd seg fra Asia til Europa. Foreløpig har viruset blitt påvist i Russland, Tyrkia, Romania og Kuwait.

Verdens helseorganisasjon (WHO) og "Asia Pacific Economic Cooperation" setter inn mange ressurser i å utarbeide en kriseplan for pandemiutbrudd. De arbeider også for vaksiner mot dødsviruset. De berørte landenes presidenter er med i dialogen og planleggingen.

TRUSSEL: Nytt tilfelle av fugelinfluensa hos en 16 år gammel gutt i Indonesia har blitt påvist. Ekspertene mener det bare er et spørsmål om tid før fugelviruset smitter mellom mennesker.