16-åring knivdrept av venninner

16 år gamle Clara Garcia ble lokket til et øde sted og knivstukket 18 ganger av to venninner. De ville kjenne hvordan det var å drepe noen. Etterpå gikk jentene ut og drakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag ble Raquel og Iria,16 og 17 år gamle, dømt til åtte års ungdomsforvaring, ifølge avisen The Guardian. Begge kommer fra byen Cadiz i Sør-Spania, og sinte naboer samlet seg rundt rettslokalet for å rope skjellsord til jentene da de ble kjørt vekk etter dommen. Ingen av dem har vist tegn til anger. De søkte spenning og berømmelse - og de fant det.

Det var i mai i fjor at jentene bestemte seg for å lokke Clara med til et øde sted utenfor byen for å finne ut hvordan det føltes å drepe. De sa de hadde en overraskelse og fikk henne til å lukke øynene. Deretter knivstakk de venninnen 18 ganger med en kjøkkenkniv.

Clara ble funnet av sin kjæreste dagen etter. Da hadde hun blødd i hjel mens Raquel og Iria hadde vært ute og drukket med venner. Kniven og blodstenkte klær ble funnet hjemme hos jentene.

Lett offer

Det var ingen annen grunn til at akkurat Clara ble drept enn at hun var det letteste offeret venninnene kunne komme på. Clara hadde i likhet med sine venninner gått kledd i svart, hadde sansen for skrekkhistorier, men så hadde hun blitt «svak» og «normal» etter å ha funnet seg en kjæreste.

Det brutale drapet har sjokkert spanierne. Psykologer og politikere frykter at sterke moralske bånd som knytter familier og små samfunn sammen, er i ferd med å forsvinne.

Spania har opplevd at flere ungdommer har begått drap kun for opplevelsens skyld. Snart må en 16-år gammel gutt fra Murcia møte i retten, tiltalt for å ha drept sine foreldre og en 11 år gamle søster, som hadde Downs syndrom, med et samuraisverd.

Drapene ble begått i fjor, og de to jentene som drepte Clara, hadde skrevet et fanbrev til gutten. Han har heller ikke vist tegn til anger etter det nøye planlagte angrepet midt på natten.

Ungdom uten plikter

Tall viser at antall drap begått av personer under 18 år, har økt med 60 prosent de siste seks årene i Spania.

- Årsaken til ungdomsdrap er et samfunn hvor barna lærer om sine rettigheter, men ikke sine plikter, uttalte rettspsykologen Javier Urra. - Samfunnet har mistet sin moralske styrke.

For noen uker siden pågikk en lignende debatt i Italia, hvor en ung jente og hennes kjæreste ble tatt for å ha drept jentas mor og lillebror, tilsynelatende helt uten grunn. Jenta la først skylden på innvandrere, men ble arrestert etter at hun og kjæresten snakket om mordet på et forhørsrom uten å være klar over at samtalen ble tatt opp på bånd.

Også italienerne frykter et moralsk forfall blant unge mennesker og stiller spørsmål ved om tradisjonelt sterke familieverdier er i ferd med å gå i oppløsning.

(NTB)