16-åring knivdrept på barnevernsinstitusjon

18 år gammel beboer innrømmer knivstikking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du informasjon om hendelsen? Tips Dagbladet med sms/mms til 2400, på epost 2400@dagbladet.no eller på telefon 24 00 00 00.

NANNESTAD/OSLO (Dagbladet.no): 18-åringen som er siktet for drapet på en beboer ved en barnevernsinstitusjon i natt, har i politiavhør fortalt om deler av hendelsesforløpet.

Flere av de andre ungdommene på institusjonen var vitner til drapet.

- 18-åringen har vedgått knivstikkingen, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, forteller politiadvokat Fredrik Rieber-Mohn til Dagbladet.no.

Den 18 år gamle norskpakistaneren var i 12-tida ferdig med den første runden med avhør, og sitter nå i arresten i Lillestrøm.

Fem måneder på institusjonen

Rieber-Mohn var i dag sparsom med opplysninger rundt bakgrunnen for knivstikkingen, men opplyser at offeret hadde vært tilknyttet institusjonen i mindre enn et halvt år.

- Gutten som ble drept har bodd på asylmottak i minst fem år, og har siden vært på Fjellet ungdomshjem i rundt fem måneder, sier politiadvokaten.

Den døde 16-åringen er opprinnelige fra Eritrea. Han ble i 11-tida i dag båret ut av bygningen på Maura der drapet skjedde. Drapsofferet vil trolig bli obdusert på Rettsmedisinsk institutt senere i dag. Moren til den drepte gutten bor i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer