16-åring knivstakk lillebroren for å redde søsteren

Nå er han siktet for legemsbeskadigelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 14-åringen skulle til å knivstikke sin 18 år gamle storesøster. Da grep broren på 16 inn og stakk kniven i brystet på sin egen bror.

14-åringen ble sendt til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse. Storebroren ble brakt til politihuset på Lillestrøm og er nå siktet for knivstikkingen.

- 16-åringen ble løslatt i går og ble overlatt til barnevernet. Han er siktet for legemsbeskadigelse med kniv, sier politiadvokat Fredrik Rieber-Mohn ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Kranglet over bagatell

Politiet vil ikke gå i detaljer på hva som var foranledningen til den dramatiske hendelsen.

- Vi vet at det var den fornærmede som var truende mot sin søster, men vi vet ikke hva som var opptakten til hvorfor 14 åringen begynte å true med kniv, sier politiadvokat Rieber-Mohn.

Romerikes Blad skriver at krangelen ble utløst av en bagatell.

Politiet fikk melding om knivdramaet klokken 16.35 i går ettermiddag. Da var ambulansepersonell fra Aurskog-Høland allerede varslet.

Ambulansen var raskt på stedet. Der ble 14-åringen funnet med et forholdsvis dypt kutt fra kniven som hadde et cirka 15 centimeter langt blad. Også storesøsteren ble skadet i krangelen, men trengte ikke legehjelp.

Moren var vitne

Både moren og en annen person var hjelpeløse vitner til søskenkrangelen. De er ennå ikke avhørt.

- Moren og en utenforstående som også var til stede skal avhøres i løpet av dagen. Før det har jeg ikke lyst til å si så mye, sier Rieber-Mohn til Dagbladet.no.

Skadene som 14-åringen ble påført skal ikke være så alvorlige som først antatt, ble det opplyst om i går. Moren har fortalt politiet at det går bra med gutten.