16-åring meldte seg selv for mord

En 16 år gammel jente meldte seg i går til svensk politi for mordet på en 52 år gammel mann. 52-åringen ble funnet stukket ned i en undergang i Gävle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 52 år gamle mannen ble natt til mandag funnet drept i en undergang sentralstasjonen og busstorget i Gävle. Mannen var stukket i hjel med kniv, og obduksjonen viser skader som tyder på grov vold.

I går meldte den 16 år gamle jenta seg for politiet og sa at hun var alene om ugjerningen. I dag begjæres hun varetektsfengslet, mistenkt for mord, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Minibank

Den døde 52-åringen var trygdet etter en trafikkulykke for rundt 10 år siden. Han gikk ofte tur om kvelden, og av og til gikk han ut seint for å hente penger i minibanken på torget. Det er uklart om han tok ut penger drapskvelden. Det er foreløpig også uklart hva som fant sted i undergangen.

Ifølge jentas forklaring var hun bevæpned med kniv. Hun kappgikk med 52-åringen i undergangen, og han har trolig snudd seg rundt akkurat da. En av politiets teorier er at han kan ha sagt noe til jenta, eller opptrådt på en måte som fikk henne til å reagere voldsomt.

Gransker omgangskrets

For øyeblikket ser politiet ingen forbindelse mellom andre personer og mordet på 52-åringen. Likevel viser de en påfallende interesse for andre personer, skriver Aftonbladet. Svensk politi arbeider nå med å granske personer i jentas omgangskrets. Blant hennes bekjente er en kjent voldsmann dømt for alvorlige voldsforbrytelser.

Den 16 år gamle jenta har gått på skole i Gävle, men i det siste året skal hun ha skulket mye.

Tenåringsjenta har hittil vært ukjent for politiet og har aldri vært straffet før.