16-åring mishandlet av gjeng etter blikkontakt

To gutter på 14 og 15 tatt.

POLITIJAKT: Oslo-politiet satte inn hundepatrulje for å finne de ansvarlige etter kveldens grove voldsepisode på Haugenstua. Det ga resultater; etter ca. 20 minutter ble to unge gutter pågrepet i nærheten av åstedet. Foto: DANIEL LAABAK
POLITIJAKT: Oslo-politiet satte inn hundepatrulje for å finne de ansvarlige etter kveldens grove voldsepisode på Haugenstua. Det ga resultater; etter ca. 20 minutter ble to unge gutter pågrepet i nærheten av åstedet. Foto: DANIEL LAABAK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Blikkontakt og kommentarer som ikke falt i god jord, var sannsynligvis foranledningen til at en 16-årig gutt ble mishandlet og slått ned med en stein av en ungdomsgjeng på Haugenstua i Oslo i kveld.

Annonse

- Det er opplysningene vi sitter med, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

På sykehus
Det 16-årige voldsofferet ligger på Ullevål sykehus, med ukjent skadeomfang. To yngre gutter er pågrepet for angrepet og sitter nå hos politiet.

- De ble pågrepet klokka 19.50 like i nærheten av åstedet. De er henholdsvis 14 og 15 år gamle, sier operasjonslederen.

Det var i 19.30-tida at 16-åringen sammen med en kamerat tok bussen fra Stovner Senter til Ruths vei på Haugenstua. Da de gikk av, skal de ha blitt angrepet av gjengen, som ifølge forklaringene kan ha talt så mange som åtte personer.

- Vi håper å få kontroll på resten av gjengen etter hvert, forklarer Ege.

Barnevernet kobles inn
Begge de pågrepne er norske statsborgere; den ene skal ha østasiatisk opprinnelse.

- Hva skjer med dem nå?

- Siden de er mindreårige, vil vi få dem ut fra vår varetekt så fort som mulig - det vil si så snart vi har avhørt dem. Deretter vil barnevernet bli koblet inn, sier operasjonslederen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer